Norjalaismiljardöörin vaimo siepattiin yli puoli vuotta sitten – poliisit tutkivat nyt naapureiden kengänjälkiä

Norjan poliisi tiedottaa - Mitä tiedetään miljardöörin vaimon kidnappauksesta? 16:15
Norjan poliisi tiedotti tammikuussa Anne-Elisabeth Hagenin katoamistapauksesta.

Kadonneen norjalaismiljardöörin vaimosta ei ole saatu elonmerkkejä kuukausiin. Hänen on epäilty joutuneen siepatuksi yli seitsemän kuukautta sitten. Poliisi pitää epätodennäköisenä, että nainen löydettäisiin hengissä.

68-vuotias Anne-Elisabeth Hagen on ollut kadoksissa lokakuun 31. päivä saakka. Nainen on naimisissa Tom Hagenin kanssa, joka on yksi Norjan rikkaimmista liikemiehistä.

Toukokuussa Norjan poliisi alkoi tutkimaan katoamispaikan läheisyydessä asuvien henkilöiden kenkiä tunnistaakseen kaikki Hagenin kotoa löydetyt jäljet, kertoo VG.

– Ymmärrän, että poliisi tutkii kengänjälkiä. Minä vierailin talossa katoamisen aikoihin, joten poliisi on myös kuvannut minun kenkäni, kertoo eräs todistaja.

Apua Ruotsin poliisilta

Huhtikuussa Norjan poliisi sai apua etsintöihin Ruotsin poliisilta. Miljardööriparin koti ja lähialue tutkittiin lumien sulettua.

Ennen tätä poliisilla oli kaksi epäiltyä, jotka liikkuivat katoamispäivänä Futurumin tehdasalueella Lørenskogissa, missä myös Tom Hagenin toimisto sijaitsee. Poliisi pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että nämä henkilöt liittyvät tapaukseen. Epäiltyjä henkilöitä ei ole vielä löydetty.

Norjan poliisin mukaan sieppaajat ovat vaatineet Hagenista noin yhdeksän miljoonaa euroa lunnaita kryptovaluutassa. Epäillyt sieppaajat ovat olleet yhteydessä tammikuussa.

Ketään ei ole pidätetty tapauksesta epäiltynä.

Poliisi epäilee, että Anne-Elisabeth Hagen kidnapattiin kotonaan kylpyhuoneesta. Jälkiä murrosta ei löytynyt. Myöskään valvontakameroissa ei näkynyt mitään epäilyttävää. 

Lue myös:

    Uusimmat