Norjalaishiihtäjä latasi huippuvedon Tourilla – jättää heti perään leikin kesken

5:00
Tulosruutu teki selkoa, miten Tour de Skin Val di Fiemmen sprinttikilpailuissa kävi.

Norjalaishiihtäjä Mathilde Myhrvold ylsi juuri Tour de Skillä perinteisen sprintissä kolmanneksi, mutta heti perään tuli tieto, että hän jättää kiertueen kesken. Samoin tekee maannainen Julie Myhre.

Mathilde Myhrvold hiihti perjantaina perinteisen sprintissä Italian Val di Fiemmessä kolmanneksi. Hän saavutti näin uransa toisen ja kauden ensimmäisen maailmancupin henkilökohtaisen palkintokorokesijan.

Tourin kokonaiskilpailun kärkisijoista Myhrvold ei toki taistellut. Kun viisi seitsemästä etapista on hiihdetty, norjalainen oli kokonaistilanteessa 29:ntenä, lähes kuusi ja puoli minuuttia kiertuetta johtavaa Ruotsin Frida Karlssonia perässä. 

Tourilta niin ikään vetäytyvä Norjan Julie Myhre oli puolestaan kokonaiskilpailussa 41:ntenä, päälle yhdeksän minuuttia kärjestä.

Myhrvoldin ja Myhren tilanteesta kertoi NRK:n mukaan tiedotteessa Norjan naisia valmentava Stig Rune Kveen.

– Mathilden ja Julien tavoitteena oli suorittaa kiertue loppuun, mutta kun katsotaan kokonaiskuormaa ja edessä olevia tärkeitä hiihtokilpailuja, olemme yhdessä maajoukkuevalmentaja Sjur Ole Svarstadin kanssa päättäneet, että tytöt astuvat nyt sivuun, Kveen sanoi.

Krista Pärmäkoski on Tourin kokonaistilanteessa kolmantena (+1.05) ja Kerttu Niskanen viidentenä (+1.32).

Tour jatkuu tänään lauantaina Val di Fiemmessä, jossa naiset ja miehet hiihtävät 15 kilometrin yhteislähdöt perinteisellä hiihtotavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja