Norjalaiset häkeltyneitä Aleksandr Bolshunovista – Suomen päävalmentajakin hirvitteli: "Suosikki sippasi aivan totaalisesti"

Maastohiihtotähti Aleksandr Bolshunov lunasti vihdoinkin uransa ensimmäisen arvokisakullan Oberstdorfissa lauantaina. Ja hän otti sen tavalla, joka sai jopa venäläisen kyydissä kangistuneet norjalaiset haltioituneeksi.

Bolshunov kertoi 15 + 15 kilometrin yhdistelmäkisaan laatimastaan suunnitelmasta pitkään odottamansa MM-kullan jälkeen.

– Taktiikkani oli pitää kovaa vauhtia, pudottaa muut kyydistä ja voittaa, Bolshunov sanoi hymyillen NRK:n mukaan.

Sen venäläinen todellakin teki, sillä hän piti jatkuvasti itseään ja vastustajiaan kovilla. Lopulta hän tuli loppusuoralle selvässä johdossa, kun Norjan Simen Hegstad Krüger ja Hans Christer Holund olivat pudonneet kyydistä viimeisessä nousussa.

Ennen tätä hän oli karistanut kolme muuta norjalaista kannoiltaan. Yksi heistä oli matkan puolustava maailmanmestari Sjur Röthe, joka hävisi Bolshunoville 47 sekuntia viimeisen vajaan neljän kilometrin aikana.

Tämän huomasi myös Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen.

– Röthe sippasi viimeisellä kierroksella isoon mäkeen ihan totaalisesti. Hän oli kuitenkin todella kova ennakkosuosikki, Pasanen hämmästeli kärjen ja varsinkin Bolshunovin vauhtia.

Myös Röthe oli hämillään median edessä.

– Se oli varmasti urani kovin kisa vauhdillisesti. Tuntui, että olen tosi hyvässä kunnossa, mutta se oli helvetillinen kisa. Kaikki kunnia hänelle, Röthe tunnusti NRK:lle.

Norjan valmentaja Eirik Myhr Nossum ihasteli Bolshunovin työmentaliteettia.

– En ole nähnyt mitään noin vaikuttavaa. Hän hiihti kärjessä 28 kilometriä ja väsytti kaikki. Hän on maailman paras normaalimatkojen hiihtäjä.

Hopeaa ottanut Krüger kertoi, että norjalaisten ajatus oli testata Bolshunovia.

– Mutta kävikin niin, että hän testasi meitä kerta toisensa jälkeen. Tämä oli äärimmäistä. Hän veti joukkoa valtaosan kisasta. Hän hiihti niin kovaa, ettei meillä ollut mahdollisuutta.  

Bolshunovilla, 24, oli ennestään MM-kisoista neljä hopeaa ja olympialaisista kolme hopeaa sekä pronssi. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja