Iivo Niskanen soimasi itseään, Suomen päävalmentajalta rauhallisempi arvio

Iivo Niskanen valitteli virettään Oberstdorfin MM-yhdistelmäkisan jälkeen lauantaina. Päävalmentaja Teemu Pasanen oli ainakin osittain eri linjoilla tähtihiihtäjänsä kanssa.

Niskanen oli koko 15 kilometrin perinteisen osuuden ajan kärkiporukassa, ja käväisi vielä vapaan osuuden alussa eturivissä. Sitten kaulaa alkoi tulla nopeasti: 20 kilometrin kohdalla ero oli jo 28 sekuntia, maalissa lopulta kaksi minuuttia ja sijoitus 13:s.

Arvokisavoittaja totesi, että vika oli miehessä eikä välineissä, vaikka perinteisen osuudella näytti, että savolaisen suksi lipsui aika ajoin. Niskanen sanoi, että jaloista hävisi puhti aika lailla jo perinteisen osuuden aikana.

– Ei ollut oikein lyöntiä.

Niskanen piti myös vapaan hiihtoaan parempana kuin leipälajinsa eli perinteisen menoa. Päävalmentaja Pasanen hieman toppuutteli.

– Ei Iivon vire näyttänyt ollenkaan huonolta (perinteisellä). Hän hiihti hyvin siinä keulassa. Näytti, että viimeisellä kierroksella ehkä rupesi suksi hieman lipsumaan, mikä näkyi ylämäessä niin, ettei hän pystynyt tekemään ratkaisuja. Ensimmäiset kaksi kierrosta hiihto näytti todella helpolta, Pasanen kommentoi.

Pasasen mielestä Niskasen kisa ei ratkennut vielä perinteisen osuuteen. Mahdollisista välinehuolista hän ei vielä osannut sanoa mitään, sillä hän ei ollut ehtinyt jutella Niskasen kanssa.

– Vapaan osuudella se ero kärkeen tuli. Hänellä oli ihan hyvää menoa siinä omassa ryhmässä, mutta kärjen vauhtiin ei ollut asiaa.

– Katsotaan nyt, miten tästä kisat jatkuvat, Pasanen summasi rauhalliseen sävyyn Suomen ykköshiihtäjän tilanteen.

Niskasen MM-kalenterissa on seuraavana startti 15 kilometrin vapaan väliaikalähtöön ensi keskiviikkona. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja