Norjalainen huippulupaus parkuu olympialaisten siirtämisestä: "Äärettömän typerää"

Norjan ihmepoika Jakob Ingebrigtsen teki sen jälleen – oma ennätys murskaksi 15 sekunnilla 1:37
Jakob Ingebrigtsen murskasi 5 000 metrin ennätyksensä Lontoon Timanttiliigassa heinäkuussa 2019.

Norjalainen huippujuoksija Jakob Ingebrigtsen, 19, tuskailee Tokion olympialaisten siirtymistä vuodella eteenpäin. 

Viiden renkaan kisat lykättiin koronaviruspandemian myötä taannoin tulevalta kesältä suveen 2021. Nuoren Ingebrigtsenin kommenteista siirtoon huokuu suoranainen malttamattomuus.

– Olin pettynyt ja ajattelin, että se oli äärettömän typerää, Ingebrigtsen kuvaili ensireaktioitaan NRK:lle.

– Dohan MM-kisojen jälkeen keskittyminen oli ainoastaan Tokiossa, enkä malttanut odottaa. Vaikka se (kisojen siirtäminen) oli ainoa ymmärrettävä teko, meidän kannaltamme on äärettömän typerää odottaa.

Vaikka Ingebrigtsen voitti kaksi ulkoratojen EM-kultaa jo vuonna 2018 (1 500 ja 5 000 metrillä), olympialaisten siirtymisen voisi laajemmissa silmänaloissa ajatella olevan hänelle enemmänkin siunaus. Ingebrigtsen on 19-vuotiaana juoksijaksi yhä nuori, ja hänellä on nyt yksi vuosi enemmän aikaa hioa itsestään parempaa suhteessa moniin vanhempiin kilpakumppaneihinsa.

"Joka päivä mietin, miksi"

Tunnettuun juoksijasukuun kuuluva Ingebrigtsen myöntää itsekin, ettei maltti ole hänen parhaita ominaisuuksiaan, vaan hän haluaisi "voittaa kaiken nyt". NRK löi vettä myllyyn ja kysäisi, ajatteleeko norjalainen menettäneensä yhden parhaista vuosistaan yleisurheilijana.

– Selkeästi, mutta se on linjassa kaikkien muidenkin kanssa. Uskon, että ikävuoteni 19, 20, 21 ja 22 tulevat olemaan parhaat. On selvää, että menetät jotain, jolloin voisit potentiaalisesti olla aika hyvä, Ingebrigtsen tuumaili.

Ingebrigtsenin mielessä kimaltelevat olympiakulta ja maailmanmestaruus, ja hän haluaa yksinkertaisesti juosta niin kovaa kuin pystyy. Nuorukainen joutuu kuitenkin usein patistelemaan itseään.

– Joka päivä kun laitan kengät jalkaani, mietin, miksi teen tätä. Sitten ajattelen sitä, ja tiedän, miksi. Koska haluan juosta lujaa ja voittaa kisoja. Ja tiedän sitten, että jos teen tämän niin hyvin kuin mahdollista, on helpompaa saavuttaa tavoitteet, joita olen asettanut.

Lue myös:

    Uusimmat