Nordeassa tapahtui suuri huijaus, epäilee poliisi: Työntekijän uskotaan vieneen pankilta satoja tuhansia euroja tietomurrolla – jutussa myös muita epäiltyjä

Nordea-pankin sisällä tapahtuneeksi epäillyn suuren maksuvälinepetosjutun poliisitutkinta on loppusuoralla. Pankissa työskennelleen miehen epäillään vieneen työnantajaltaan satoja tuhansia euroja.

Rikoksen epäillään tapahtuneen viime kesänä Vaasassa ja Espoossa. Tapaus tuli julkisuuteen marraskuussa, kun MTV Uutiset kertoi tapauksesta.

Poliisi vahvisti tuolloin MTV:lle, että rikosepäilyt liittyvät pankkiin ja että jutun pääepäiltyä, vuonna 1992 syntynyttä miestä epäillään törkeästä tietomurrosta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Poliisi kertoi myös, että tapaukseen liittyy muitakin epäiltyjä. Asiaa ei kuitenkaan avattu tarkemmin.

Viimeisiä tarkistuksia tehdään

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Värtinen Länsi-Uudenmaan poliisista pysyy yhä vaitonaisena jutun muihin epäiltyihin liittyen. Hän ei halua avata henkilöiden osallisuutta asiaan.

Värtinen kertoo, että poliisilla on tehtävänä vielä joitain ”tarkistuksia” tapaukseen liittyen. Ennen niiden valmistumista poliisi ei aio tiedottaa tapauksesta enempää. Tutkinta saataneen valmiiksi kuukauden sisällä, Värtinen kertoo.

Värtisen kertoman perusteella tutkinnassa ei ole tullut eteen suuria yllätyksiä marraskuun jälkeen. Esitutkinta ei ole esimerkiksi paisunut suuremmaksi.

Poliisi on tutkinut tapaukseen liittyen myös törkeää rahanpesua. Rahanpesututkinta on valmistunut jo aiemmin.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja