Mainos

Nordea perkaa kaikki panamalaislakiyhtiön kaltaiset rakenteensa

Panamalainen Mossack Fonseca ei ole ainoa Nordean yhteistyökumppani, joka on tarjonnut vastaavia offshore-palveluita, kertoi Nordea Tukholman lehdistötilaisuudessa. Nordean mukaan useampi yhtiö on tarjonnut vastaavaa palvelua.

Nordea on päättänyt lopettaa yhteistyön asianajotoimisto Mossack Fonsecan kanssa sen jälkeen, kun yhtiön ja Nordean on julkisuudessa syytetty olleen vähintäänkin harmaalla alueella asiakkaiden verotuskäytäntöjen valvomisessa.

Nordea kertoo, että se aikoo perata kaikki offshore-rakenteet, mutta tällä hetkellä yhteistyö on päätetty lopettaa vain Mossack Fonsecan kanssa. Konsernista painotetaan, että offshore-yhtiön perustaminen ei välttämättä liity veronkiertoon vaan sen taustalla voivat olla esimerkiksi turvallisuussyyt.

4000 asiakasta lähti 2009 jälkeen

Nordea on kertonut muuttaneensa toimintatapojaan verotarkastusten kanssa vuonna 2009. Käytäntöjen muuttaminen sai osan asiakkaista katoamaan.

– Menetimme noin 4 000 asiakasta, konsernijohtaja Casper von Koskull kertoi.

Von Koskull kertoo, että viranomaiset ovat olleet pankkiin yhteydessä julkisuudessa olleiden tietojen takia. Tämä on hänen mukaansa normaalia toimintaa.

– Olemme jatkuvasti yhteydessä kaikkien meitä valvovien viranomaisten kanssa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.