Nordea: Näin asuntokauppa käy 2024

Nordean korkokate kasvoi loppuvuonna noin 20 prosenttia, mutta pankin liiketulos laski edellisvuodesta. Asuntokaupoissa vauhti hiljenee alkuvuonna, mutta loppuvuodelle odotetaan taas kasvua, sanoo henkilöasiakkaista vastaava johtaja Sara Mella.

Pankkikonserni Nordean tulos heikkeni vuoden lopulla, mutta korkea korkotaso toi pankille edelleen vahvan tuoton. Konsernin liiketulos laski loka-joulukuussa 13 prosenttia ja oli noin 1,4 miljardia euroa. Korkokate kasvoi viidenneksellä lähes kahteen miljardiin euroon. Pankin mukaan asuntokauppojen määrä kasvoi selvästi loppuvuonna.

– Viime vuoden viimeinen neljännes oli aika hyvä. Meillä oli Suomessa noin 15 prosentin kasvu asuntokaupoissa. Tämä oli pitkälti ensiasunnon ostajien ansiota. Tälle vuodelle odotetaan, että alkuvuosi on vähän vaisumpaa. Uskotaan kyllä että asuntokaupat kiihtyy kesää kohti, ja kaiken kaikkiaan jälkimmäinen puolisko on parempi kuin ensimmäinen puolisko, sanoo Nordean henkilöasiakkaista vastaava johtaja Sara Mella.

Asuntokauppojen määrän kasvusta huolimatta Nordean asuntoluottojen volyymi pysyi viime vuoden tasolla. Taustalla on se, että kauppamäärien kasvu on pääasiassa ensiasunnon ostajien varassa. Kokonaisuutena suomalaiset vaihtavat nyt asuntoa harvemmin kuin nollakorkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat