Nollakokoon malleja, rokkareita ja aatelisperheiden tyttäriä – he olivat muotiguru Karl Lagerfeldin muusia

Karl Lagerfeld on kuollut 0:24
Muotiguru Karl Lagerfeld kuoli 85-vuotiaana.

Muotiguru Karl Lagerfeldiä kiehtoivat useat erilaiset ihmiset.

Tänään tiistaina 19. helmikuuta 85-vuotiaana menehtyneellä muotiguru Karl Lagerfeldillä oli uransa varrella useita erilaisia muusia. Heistä kuuluisimpia ovat muun muassa vuonna 2011 kuollut laulaja Amy Winehouse ja huippumalli Kate Moss.

Ines De la Fressange

Noustessaan Chanelin johtoon vuonna 1983 Lagerfeld valitsi muotitalon keulakuvaksi ranskalaisen aatelissuvun tyttären, 180-senttisen Inès De La Fressangen. Vuosikymmenen lopulla Lagerfeld ja De La Fressange kuitenkin riitaantuivat, ja de La Fressange jätti Chanelin ovet paukkuen.

Sovinto solmittiin loppujen lopuksi, ja vuosikymmeniä myöhemmin De La Fressange nähtiin jälleen catwalkin tähtenä Chanelin kevään 2011 muotinäytöksessä.

Vanessa Paradis

Ranskalaisen laulajattaren Vanessa Paradisin ja muotigurun välisen 20-vuotisen ystävyyden sanotaan olleen paitsi pitkä, myös hyvin harvinaislaatuinen. Paradis debytoi Chanelilla vuonna 1991, kun hän esiintyy kultahäkissä lentelevänä pienenä lintuna Chanelin hajuvettä Coco Chanel mainostaneessa pätkässä.

Sen jälkeen Paradis yhdistettiin lukemattomia kertoja Lagerfeldiin. Paradis on itse sanonut parivaljakkoa yhdistäneen halu kertoa tarinoita ja saada ihmiset unelmoimaan.

Kaia Gerber

Muoti-ikoni ihastui huippumalli Cindy Crawfordin 17-vuotiaaseen mallityttäreen Kaia Gerberiin siinä määrin, että suunnitteli yhteistyössä tämän kanssa vaate- ja asustekokoelman.

Lagerfeld palvoi myös Cindy Crawfordia, joka nuoruudessaan esiintyi useasti Chanelin muotinäytöksissä ja mainoksissa yhdessä muiden 1990-luvun huippumallien, kuten Claudia Schifferin ja Linda Evangelistan kanssa.

Amy Winehouse

Vuonna 2011 vain 27-vuotiaana kuolleen laulaja Amy Winehousen erikoinen rähjäinen tyyli innoitti ihmisiä ympäri maailmaa. Myös Lagerfeldin kerrotaan pitäneen Winehousea tyyli-ikonina ja verranneen tätä 1960-luvun kaunottareen Brigitte Bardotiin.

Muotitietoiset kieltäytyivät uskomasta tätä väitettä, mutta jotakin suunnittelija ainakin halusi osoittaa marssittamalla mallinsa eräässä muotinäytöksessä lavalle sonnustautuneina Winehousen tunnistettavaan hiustyyliin.

Cara Delevingne

Tuuheista ja tummista kulmistaan tunnetun Cara Delevingnen, 26, mallinura alkoi jo lapsena, kun hän pääsi poseeraamaan Italian Vogue-lehdelle. Lagerfeld ihastui Delevingnen poikamaiseen tyyliin.

Hän onkin kutsunut Delevingneä poikkeukselliseksi kaunottareksi, jonka erikoiset piirteet tekevät tästä hyvin mielenkiintoisen. Delevingnen tiedetään kiintyneen Lagerfeldiin, jonka on kertonut olleen häntä kohtaan aina enemmän kuin kannustava.

Kate Moss

Erityisesti korkeilla poskipäillään mainetta niittänyt brittimalli Kate Moss on pysynyt mallimaailman eliitissä jo kolme vuosikymmentä. Langanlaihan Mossin kerrotaan sanoneen, ettei mikään ruoka maistu niin hyvältä kuin laihuus.

Lagerfeld oli erityisen ihastunut Mossiin, jonka hän nimesi täysin uniikiksi tapaukseksi. Chanel kuitenkin lakkasi käyttämästä Mossia mainoskasvonaan sen jälkeen, kun tämä oli kuvattu käyttämässä kokaiinia vuonna 2005.

Baptiste Giabiconi

Lagerfeldillä oli silmää myös mieskauneudelle. Ranskalaisen miesmallin Baptiste Giabiconin sanotaan olleen yksi hänen suurista innoittajistaan.

Giabiconista tuli Chanelin miespuolinen mainoskasvo vuonna 2008. Miesten huhuttiin myös seurustelevan ja suunnittelevan naimisiinmenoa.

Lue myös:

    Uusimmat