Mainos

Nokian vesikriisin rikostutkinta loppusuoralla

Pirkanmaan poliisi on saamassa Nokialla loppuvuodesta 2007 sattuneen vesijohtoverkoston saastumiseen liittyvän poliisitutkinnan valmiiksi.

Nokian Kullaanvuoren jätevedenpuhdistamolla 28. marraskuuta 2007 avattu laiton yhdysputki aiheutti jäteveden pääsyn vesijohtoverkostoon. Tuhannet ihmiset sairastuivat eriasteisiin vatsatauteihin.

Poliisi epäilee huoltotyön yhteydessä venttiilin avannutta keski-ikäistä huoltomiestä kahdesta kuolemantuottamuksesta, sillä kahden ihmisen epäillään kuolleen saastunutta vettä nautittuaan. Lisäksi poliisi epäilee miestä törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta.

Jälkimmäinen rikosnimike johtuu siitä, että mies huolimattomuuttaan avasi venttiiliin, minkä jälkeen tuhannet ihmiset joutuivat vaaraan.

Poliisi yrittää nyt löytää henkilö- tai omaisuusvahinkoja kärsineet ihmiset ja muut tahot. Vahingon kärsineet ovat tulevassa oikeudenkäynnissä asianomistajina.

Ensisijaisessa korvausvastuussa on Nokian kaupunki, sillä vahingot ovat aiheutuneet sen työntekijän huolimattomuudesta.

Nokian kaupunki on jo korvannut aiheutettuja vahinkoja, eikä aikaisemmin korvatuista asioista voi saada uudelleen korvausta.

Poliisi ei ole tutkinnassa saanut tarkkaa selvyyttä siitä, kuka aikanaan on asentanut jätevesipuhdistamolle laittoman yhdysputken, joka mahdollisti puhdistetun jäteveden pääsemisen käyttövesiverkostoon. Putki on saatettu asentaa jopa 20 vuotta sitten.

Kahta puhdistamon esimiestä poliisi epäilee tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska he eivät huolimattomuuttaan ole havainneet laitonta yhdysputkea, joka on ollut paikoillaan jopa 20 vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.