Mainos

Nokian älypuhelinten myynti ylitti hienoisesti odotukset

Matkapuhelinvalmistaja Nokia myi viime vuoden lopulla odotettua enemmän älypuhelimia. Nokia toimitti loka-joulukuussa 19,6 miljoonaa älypuhelinta. Analyytikoiden ennuste oli 19,0 miljoonaa älypuhelinta. Vastaavaan aikaan vuotta aiemmin Nokia myi 28,6 miljoonaa älypuhelinta.

Kaikkiaan Nokia myi viime vuoden neljännellä neljänneksellä 113,5 miljoonaa matkapuhelinta. Luku oli odotettua heikompi, sillä analyytikot ennustivat puhelinmyynnin olleen 115 miljoonaa kappaletta. Vuodentakaisena ajankohtana Nokia myi 123,7 miljoonaa puhelinta.

Huomenna perjantaina tuloksensa julkistavan matkapuhelinvalmistaja Samsungin ennustetaan myyneen 93 miljoonaa matkapuhelinta, joten Nokian odotetaan säilyttäneen suurimman puhelinvalmistajan tittelin viime vuoden lopussa.

Nokian älypuhelinten keskihinta oli 140 euroa. Analyytikot odottivat keskihinnaksi 136 euroa. Edellisellä neljänneksellä keskihinta oli 131 euroa ja vuodentakaisena 156 euroa.

Kaikkien Nokian puhelinten keskihinta oli 53 euroa, kun se edellisellä neljänneksellä oli 51 euroa ja vuodentakaisena 69 euroa. Analyytikot odottivat keskihinnan pysyneen 51 eurossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.