Mainos

Nokia siirtää työntekijöitä ulkopuoliselle siruvalmistajalle

Siirto liittyy Nokian uuteen periaatepäätökseen, jonka mukaan se siirtää mikrosirujensa suunnittelua ulkopuolisille puolijohdevalmistajille.

Nokia siirtää mikrosirujensa kehittelyä ulkopuolisille puolijohdevalmistajille. Yhtiö on tehnyt asiasta uuden yhteistyösopimuksen italialais-ranskalaisen STMicroelectronicsin kanssa.

Sopimuksen myötä Nokia siirtää 200 työntekijää STMicroelectronicsin palvelukseen Suomessa ja Britanniassa. Yhtiö kertoo aloittaneensa asiaa koskevat yt-neuvottelut.

Viestintäpäällikkö Eija-Riitta Huovisen mukaan muutos koskee pääosin Suomea. Yt-neuvottelujen kohteena olevat henkilöt työskentelevät Oulussa, Salossa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Painopiste on Oulussa ja Salossa.

STMicroelectronics on jo aiemmin toimittanut mikrosiruja Nokialle. Mikrosiruista on tullut entistä tärkeämpi osa matkapuhelimia, jotka ovat uusien ominaisuuksien takia muuttumassa pienoistietokoneiksi.

Neljä sirutoimittajaa

Mikrosirujen kehittämisen osittainen siirtäminen ulkopuolisille valmistajille perustuu Nokian tänään julkistamaan periaatelinjaukseen. Sen mukaan yhtiö pyrkii laajentamaan sirutoimittajiensa joukkoa, hyödyntämään ulkopuolisten valmistajien innovaatioita ja lisäämään puolijohdevalmistajien keskinäistä kilpailua.

Nokia perustelee uutta strategiaansa keskittymisellä ydinosaamiseensa. Päätös mahdollistaa voimavarojen siirron tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä uusille alueille, kuten internetin hyödyntämiseen.

Yhtiön Technology Platforms -yksiköstä vastaava johtaja Niklas Savander luonnehtii uutta linjausta käytännönläheiseksi liikkeeksi monimuotoistuvassa teknologiaympäristössä.

Nokia työskentelee uudistuksen jälkeen neljän mikrosiruvalmistajan kanssa. Ne ovat Texas Instruments, Broadcom, Infineon ja STMicroelectronics. Texas Instruments on ollut perinteisesti Nokian tärkein sirutoimittaja.

Siruja 3G-puhelimiin

STMicroelectronicsin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan italialais-ranskalainen yhtiö alkaa suunnitella ja valmistaa Nokian modeemitekniikkaan, energianhallintaan ja radiotaajuustekniikkaan perustuvia mikrosiruja kolmannen sukupolven 3G-matkapuhelimiin.

Nokia jatkaa itse modeemitekniikkansa kehittämistä.

Savanderin mukaan STMicroelectronics on erinomainen kumppani laajennettuun yhteistyöhön, sillä Nokia ja ST ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.