Mainos

Nokia aikoo hyödyntää laajemman osakkeiden osto-oikeuden

Yhtiön hallitus laajenee 10-henkiseksi.

Nokia aikoo laajentaa omien osakkeiden hankinta-ohjelmaa. Yhtiön hallitus esittää yhtiökokoukselle, että Nokia voisi ostaa omia osakkeita enintään viidellä miljardilla eurolla. Jo yhtiön hallussa olevat osakkeet halutaan mitätöidä.

Nokia ilmoitti suunnitelmistaan samalla, kun pääministeri Matti Vanhasen hallitus löi lukkoon lakiesityksen, jolla julkinen yhtiö voi hankkia korkeintaan 10 prosentin siivun osakkeistaan. Muutokseen viittasi myös pääjohtaja Jorma Ollila. Vielä nyt osakeostojen enimmäismäärä on rajattu 5 prosenttiin.

Omien osakkeiden hankinnalla ja niiden mitätöinnillä jäljelle jäävien osakkeiden arvo nousee. Nokian hallitus haluaa palkita omistajiaan myös edellisvuotta 10 prosenttia korkeammilla osingoilla. Esitys on 33 senttiä osakkeelta.

Bonuksia ja kannustimia 456 miljoonalla eurolla

Ollila muistutti tiedotustilaisuudessa yhtiön palkinneen viime vuonna myös työntekijöitään monia muita suuryrityksiä selvästi kattavimmilla ohjelmilla. Viime vuodelta bonuksia ja kannustimia tulee yhteensä 456 miljoonalla eurolla. Kaikille 55 500 työntekijälle tuleva siivu on 67 miljoonaa euroa. Lisäksi henkilökohtaisia palkkioita sekä ryhmä- ja projekti-palkkioita maksetaan yli 45 000 työntekijälle. Nokian nousun vuosina ylimmälle johdolle kanavoiduista optioista poikineet huippupalkkiot olivat aikanaan omaa luokkaansa.

Yhtiö ilmoitti käyttävänsä jatkossakin tulosperusteisia osakepalkkioita tärkeimpänä kannustimena. Pienemmälle joukolle on luvassa optioita. Tulosperusteisten osakepalkkioiden maksu on sidottu liikevaihdon ja osakekohtaisen tuloksen kehitykseen.

Hallitukseen ehdolla kaksi uutta jäsentä

Nokian hallitus on paisumassa 10-henkiseksi, sillä nimitysvaliokunta esittää nykyisten jatkokauden lisäksi kahta uutta jäsentä hallitukseen.

He ovat ranskalaisen rengasvalmistajan Michelin 41-vuotias pääjohtaja Edouard Michelin ja amerikkalaisen Terabeam Wirelessin hallituksen jäsen Dan Hesse, 51.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.