Noin tuhat lemmikkieläintä kuoli tulipalossa Thaimaassa

Tulipalo poltti kuoliaiksi koiria, kissoja, lintuja, käärmeitä, rottia ja gekkoja.

Thaimaassa noin tuhat lemmikkieläintä on kuollut tulipalossa Bangkokin kuuluisalla Chatuchak-torilla varhain tiistaiaamuna.

Tulipalosta kertoivat muun muassa BBC sekä thaimaalaiset mediat Bangkok Post ja Thai PBS World.

Tuhoisa palo sai medioiden mukaan alkunsa oikosulusta aamuneljältä paikallista aikaa alueella, jolla lemmikkikaupat sijaitsevat.

Palo levisi nopeasti kaupasta toiseen kapeilla kujilla, polttaen kuoliaiksi koiria, kissoja, lintuja, käärmeitä, rottia ja gekkoja yli sadassa kaupassa. Joukossa oli myös harvinaisia lintuja. Viranomaisten mukaan ihmisiä ei palossa loukkaantunut.

Turistien suosima Chatuchak on yksi Kaakkois-Aasian suurimmista markkinoista, ja siellä sijaitsee kymmeniätuhansia kauppoja.

Viikonloppuisin torilla vierailee BBC:n mukaan jopa vajaat 200 000 turistia päivittäin.

Aluetta, jolla lemmikkikaupat sijaitsevat, on arvosteltu eläinten huonoista elinoloista. Eläimiä on kuollut alueella paljon tauteihin.

Yhden kaupan omistaja kertoi heränneensä eläinten vaikerointiin aamulla huoneistossaan, joka sijaitsee kaupan yläpuolella.

– Ilma täyttyi yhtäkkiä paksusta savusta, jossa oli vaikea hengittää, sanoi Meecha-niminen kaupanpitäjä paikalliselle Thaiger-medialle.

Tulipalo saatiin sammutettua puolessa tunnissa useiden palolaitosten voimin, mutta palo ehti surmata satoja eläimiä.

Lue myös:

    Uusimmat