Noin 80 nautaa kuoli liekkeihin navettapalossa Parikkalassa – ulkopuolinen hälytti palokunnan, kun taivaanrannassa loimotti

Noin 80 nautaa on kuollut, kun noin tuhannen neliömetrin suuruinen navetta syttyi palamaan tänään keskiviikkona aamuna Parikkalassa Etelä-Karjalassa.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen Maataloustielle puoli kuuden jälkeen. Päivystävän palomestarin Toni Jaakon mukaan ulkopuolinen hälytti pelastuslaitoksen paikalle.

– Ulkopuolinen oli havainnut taivaanrannassa loimotusta ja lähtenyt tarkistamaan tilannetta. Hän oli löytänyt navetan palamasta, Jaako kertoi STT:lle keskiviikkoaamuna.

Navetta oli Jaakon mukaan ilmiliekeissä jo, kun pelastuslaitos ennätti paikalle.

Kaksi nautaa säilyi hengissä

Navetta tuhoutuu pelastuslaitoksen mukaan palossa täysin ja myös kiinteistön autokorjaamorakennus paloi. Pelastuslaitokselle oli toistaiseksi epäselvää, mikä palon aiheutti.

Pelastuslaitos on jatkanut palon jälkisammutustöitä. Päivystävä palomestari Pasi Tarkiainen kertoo, että puoleenpäivään mennessä pelastuslaitos on löytänyt palon jäänteistä kymmeniä nautoja kuolleena ja raivaukset jatkuvat. 

Naudoista kaksi on Tarkiaisen mukaan selvinnyt palosta.

Juttua päivitetty 27.9.2023 kello 12.56.

Lue myös:

    Uusimmat