Moporallille surullinen päätös: Viikkoja kestänyt häirintä päättyi vakavaan loukkaantumiseen Nivalassa

1:06
Ilmainen vinkki vanhemmille: Tästä tiedät, että mopo on viritetty.

Poliisille on tullut heinäkuun aikana lähes kaksikymmentä hälytystä, joissa keskustassa asuvat ihmiset valittavat mopojen tai moottoripyörien silmittömistä ja häiritsevistä ajamisesta. Sunnuntaina 16-vuotias tyttö loukkaantui, kun nuori kuljettaja ajoi liian läheltä tätä.

Poliisi on saanut heinäkuussa lähes parikymmentä hälytystä, joissa Nivalan keskustassa asuvat ihmiset valittavat mopojen tai moottoripyörien häirtisevästä ajamisesta, tiedottaa poliisi. Silmiinpistävää ilmoituksissa on se, että kyseiset ajoneuvot on yleensä mainittu kilvettömiksi ja kovaäänisiksi.

Kun poliisi on saapunut paikalle selvittämään häiriötä, usein on käynyt niin, että kyseiset häiriköt tulevat keulimaan poliisiauton ympärille ja yrittävät suoraan sanoen haastaa poliisia takaa-ajoon. Poliisi ei ole provosoitunut, vaan on yrittänyt hoitaa häiriöiden poistamista ja selvittelyjä sillä kalustolla, mikä milloinkin on ollut saatavilla.

Nuori kuljettaja ajoi hyvin läheltä 16-vuotiasta tyttöä eilen illalla Tarhinkujalla Kyösti Kallion ala-asteen pihassa klo 22:30. Toispaikkakuntalainen tyttö seisoskeli pihassa portaiden vieressä, kun kaksipyöräisen nuori kuljettaja ajoi läheltä tyttöä. Joku ajoneuvon ulkoneva osa osui tyttöä oikean nilkan seudulle ja tyttö loukkaantui.

Vahingon aiheuttaja oli poistunut kiireellä paikalta jäämättä selvittämään aiheuttamaansa vahinkoa. Kulkuneuvon väri oli mahdollisesti vaaleanpunainen, mutta tiedot väristä olivat ristiriitaiset.

Poliisi pyytää havaintoja

Paikalle hälytetty ensihoito ja poliisi tapasivat paikalta ainoastaan loukkaantuneen tytön. Silminnäkijät olivat poistuneet paikalta ja poliisin oltua heihin yhteydessä heiltä ei saatu tietoa "kaksipyöräisen" kuljettajan henkilöllisyydestä, vaikka poliisi epäilee vahvasti sen olleen heidän tiedossaan.

Myös annetut tuntomerkit olivat vähintäänkin "epämääräiset". Tyttö vietiin ambulanssilla päivystykseen saamaan ensiapua ilmeisen vakavasti loukkaantuneeseen nilkkaansa.

Poliisi vetoaa nuorten vanhempiin, jotta edesvastuuton ajelu Nivalan keskustassa saataisiin kuriin ennen kuin sattuu peruuttamatonta vahinkoa.

Lisäksi poliisi pyytää vanhempia hoitamaan vanhemmuuteen liittyvät vastuunsa ja tarkistamaan lastensa moottoroidun kaluston ja estämään sekä laittomilla että myös laillisilla vehkeillä häiritsevät ja piittaamattomat ajelut Nivalan keskustassa ja muualla yleisillä teillä ja alueilla.

Poliisi pyytää ensisijaisesti asianosaisen vahinkoa aiheuttaneen henkilön ilmoittautuvan Ylivieskan palvelupäivystykseen, 0295 416 409. Lisäksi kaikki muut asiasta ja syyllisestä tietävät voivat ilmoittaa asiasta samaan numeroon tai Oulun poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 416194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja