Nina Mikkonen: Toisen tarpeet menevät omien edelle

Timo T.A. Mikkosen vaimo Nina Mikkonen kertoo perheen muuttuneesta arjesta.

Timo T.A. Mikkosen perheen elämä muuttui täysin, kun suomalainen mediapersoona sairastui lokakuun alussa aivoinfarktiin. Taistelu sairautta vastaan on edennyt eteenpäin, ja mies on vihdoin päässyt kotihoitoon. Vaikka Mikkosten elämä on muuttunut merkittävästi, elää miehensä omaishoitajana toimiva Nina Mikkonen tilanteiden mukaan.

– Tällaiset tilanteet tulevat silmänräpäyksessä, ja niihin on vaan sopeuduttava. Kun ihminen sairastuu, se koskettaa valtavaa määrää ihmisiä siinä ympärillä, Nina Mikkonen kertoo Huomenta Suomi -ohjelmalle.

Ninan mukaan kuntoutusta on tärkeää jatkaa, jotta prosessiin ei tule takapakkeja.

– Jaksamista ei ensimmäisenä ajatella tällaisessa elämäntilanteessa, kyllä toisen tarpeet menevät omien edelle. Näillä mennään, hän sanailee.

Kotona käy runsaasti terapeutteja, joiden kanssa kuntotuksen jatkamista suunnitellaan. Sairaalasta kotiutunut mies on onnellinen, että hän saa mahdollisuuden olla kotona.

– Timo nauttii suunnattomasti siitä, että tilanteet ovat kääntyneet näin hienosti, että hän voi olla kotona. Tämähän menee ensin etsiessä ja harjoitellessa niin hänen osaltaan kuin tietysti perheenkin osalta. Tilannehan on meille kaikille uusi. Hänhän oli yli puoli vuotta sairaalahoidossa, ja nyt sitten kotona. Tässä haeskellaan ikään kuin käytäntöjä, hän sanelee.

Timo T.A. Mikkonen on kuntoutuksesta huolimatta edelleen erittäin kiinnostunut maailman tapahtumista. Aviopari keskustelee paljon päivän aikana.

– Timo jaksaa keskustella ihan hyvin ja on kiinnostunut maailman menosta edelleen. Hän haluaa olla perillä siitä, missä mennään. Päivän agenda käydään läpi joka päivä, Nina kertoo.

Huomenta Suomi arkisin kello 6.25 MTV3:lla

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat