Mainos

Nina Kopola Business Finlandin pääjohtajaksi – Marjo Bruun jatkaa Tilastokeskuksen johdossa

Business Finlandin pääjohtajaksi on nimitetty Nina Kopola. Kopola on toiminut aiemmin muun muassa Suominen-yhtiön toimitusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Business Finlandin pääjohtajan tehtävään pyrki yhteensä 42 hakijaa. Tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta. Nykyinen pääjohtaja Pekka Soini jatkaa kautensa loppuun.

Business Finland on valtion virasto ja yhtiö, joka tarjoaa yrityksille kansainvälistymis- ja rahoituspalveluja. Uusi pääjohtaja oli määrä nimittää jo edellisellä hallituskaudella, mutta silloisen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen erottua ja muututtua toimitusministeristöksi nimitys siirtyi myöhemmäksi.

Johtajan nimitys viivästyi Sipilän hallituksen eron vuoksi

Sipilän hallituksen elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi maaliskuussa vain muutamaa päivää ennen hallituksen eroa tehneensä valintansa Business Finlandin johtajaksi, mutta nimitys jäi roikkumaan.

Talouselämän mukaan Lintilän valitsemalle ehdokkaalle oli jo tuolloin kerrottu päätöksestä. Lintilän valitseman ehdokkaan nimeä ei kerrottu julkisuuteen.

Tilastokeskus jatkaa Bruunin johdolla

Samassa valtioneuvoston istunnossa päätettiin tänään myös Tilastokeskuksen pääjohtajan nimityksestä. Tehtävässä jatkaa Marjo Bruun, joka on johtanut Tilastokeskusta vuodesta 2012. Bruun toimii myös Euroopan tilastokonferenssin hallituksen puheenjohtajana.

Nimityksen viiden vuoden määräaikaiseen pääjohtajan tehtävään teki valtioneuvosto. Bruunin uusi johtajakausi käynnistyy heinäkuun alussa.

Tilastokeskuksen pääjohtajan tehtävää haki yhteensä seitsemän ihmistä.

Tilastokeskus on valtion virasto, joka tuottaa tietoa yhteiskunnan tarpeisiin. Tilastokeskus tuottaa lähes 160 eri tilastoa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja