Nimimerkki Laatunivaska teki törkeää huumekauppaa – näin perheen pikkuvauva vaikutti tuomioon

Mies tilasi vaarallisia huumeita Latviasta ja myi niitä eteenpäin. Käräjäoikeus sovelsi kohtuullisuusperiaatetta tuomiossaan, koska perheeseen syntyi pienikokoinen vauva.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen miehen 4 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta ja kahdesta huumausainerikoksesta. MTV Uutiset ei julkaise miehen nimeä pitkästä vankeustuomiosta huolimatta suojellakseen hänen perhettään. 

Mies on työssäkäyvä ja hänelle on vastikään syntynyt puolisonsa kanssa pieni lapsi. Käräjäoikeus on soveltanut tuomiossa niin sanottua kohtuullisuusperiaatetta: mies on päästetty vapaaksi istuttuaan tutkintavankeudessa pari kuukautta viime vuonna kesällä. Mies kertoi oikeudelle, että lapsi syntyi ennenaikaisesti ja painoa oli vain noin kilo. Puoliso tarvitsee tilanteessa tukea. 

Asia odottaa lainvoimaista tuomiota. Mies kiisti rikokset.

Punainen takki johtolankana

Mies tilasi viime vuonna Latviasta useampaan otteeseen huumeita, muun muassa kokaiinia, amfetamiinia ja huumaavia lääketabletteja. Hän käytti tilaukseen Telegram-sovellusta ja teki kauppoja esimerkiksi nimimerkeillä Laatunivaska ja Juhanisti. 

Mies myi ja välitti huumeita eteenpäin Tampereella. Osa huumeista luokitellaan erittäin vaaralliseksi. 

Tulli takavarikoi pakettiautomaattiin Latviasta tilattuja huume-eriä. Todisteina olivat keskustelut eri viestisovelluksissa, ääniviestit, sähköpostikirjoitukset ja kuvat. Miehen jäljitykseen poliisi käytti esimerkiksi televalvontatietoja, laboratoriolausuntoja, miehen pankkitilitietoja ja selvityksiä virtuaalivaluuttasiirroista. 

Miehen punainen takki oli yksi todiste. Takki näkyi kuvissa ja poliisi takavarikoi sen miehen kotoa. 

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yli 15 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat