Mainos

Nimettömässä elämän loppuun asti

Jotkut rakastavaiset ovat valmiit lupautumaan toisilleen ikuisiksi ajoiksi. Tällaista sitoutumisen halua ja vakavuutta voi todistaa ihoon tatuoidulla sormuksella.

Kanssaihmisten nimettömiä tiiraillessani olen nähnyt hentoisen piikkilangan pätkän sormuksen virkaa hoitamassa, julkkiksista nyrkkeilijä Eva Wahlströmillä näyttää olevan tatuoitu sormus, ja HIM:in keulahahmo Ville Valokin kihlasi Jonna Nygrenin tatuoinnilla.

Ajatus tatuoidusta sormuksesta aiheutti myös eräässä jo 17 vuotta naimisissa olleessa pariskunnassa kipinän, jota melkein voisi Amerikan malliin kutsua vihkivalan uusimiseksi: he päättivät vaihtaa kuluneet kihlasormukset tuoreempiin versioihin ja tatuoivat nimettömiinsä tekstin Ex Visu Amor, rakkautta ensi silmäyksellä.

Kuvassa nimettömään tatuoidussa ”kihlasormuksessa” lukee Requiem Amor, ikuinen rakkaus. Kuvio on sulhasen suunnittelema ja toteutettu oululaisessa tatuointiliikkeessä. Avioituessaan pariskunta teetti samaa muotoa olevat leveät kultaiset vihkisormukset, joissa puolestaan lukee Nemo Nisi Mors, ei muu kuin kuolema.

Ei hetken mielijohteesta

Tatuointia sormeen ei kannatta ottaa hetken mielijohteesta vaan pitkän harkinnan jälkeen. Tämän sormuksen poisto on erittäin hintavaa ja vaikeaa, jos pari tulisi myöhemmin katumapäälle. Jokaisessa tatuointiliikkeessä ei sormustamiseen edes suostuta, koska sormeen tehtävä jälki on pienen pientä piperrystä eli todella pikkutarkkaa puuhaa. Jotkut kieltäytyvät tatuoimasta kuvia mihinkään liian näkyvään paikkaan, esimerkiksi kasvoihin. Tatuoidun sormuksen hinta vaihtelee sadan euron molemmin puolin.

Valmiita sormusmalleja ei tatuoijalla taida kansioissa olla, koska joka päivä ei liikkeeseen astele asiakasta, joka velvoittaa hänet toimimaan kultasepän korvaajana. Mahdollisuudet ovat myös sen tähden rajalliset, että alue on niin pieni ja kuva vielä pienempi. Alan ammattilaiset ovat kuitenkin sen verran lahjakkaita ja luovia taiteilijoita, että omia ideoita pääsee varmasti heidän kanssaan työstämään.

Latinankielisiä lausahduksia

Amor vincit omnia – Rakkaus voittaa kaiken

Dei gratia – Jumalan armosta

Inter nos – Meidän kesken

Te amo – Rakastan sinua

Ab aeterno – Aikojen alusta asti

Amor meus – Rakkaani

Deus Nos Iunxit – Jumalan yhdistämät

Semper Amemus – Rakkautemme on ikuinen

Omnes ad Unum – Kaksin yhdessä

Novus amor – Ihmeellinen rakkaus

Anam Cara – Sielunkumppani

Teksti: Maikki Hopia / HÄÄT-lehti
Kuva: Uzi Varon / Photopartners, Lilly

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.