Nimetön vihje johti tutkintaan: Porsche manipuloinut autojensa päästö- ja kulutuslukemia?

Saksan viranomaiset tutkivat Porschen mahdollista päästö- ja kulutushuijausta, uutisoi Automotive News Europe. Valmistaja on kiistänyt nimettömästä lähteestä tulleet syytökset.

Muun muassa Saksan liikenneministeriö on avannut tutkinnan selvittääkseen, onko urheiluautovalmistaja Porsche asentanut autoihinsa laitteita, joiden avulla se on huijannut päästö- ja kulutustesteissä. Tutkinta on samankaltainen, joka kohdistui sisarmerkki Audiin viime kuussa.

Laitteen toimintaperiaate on nimettömän vihjeen mukaan samankaltainen kuin emoyhtiö Volkswagenin tapauksessa, eli ratin liikkeitä analysoimalla auto tunnistaa, onko kyseessä testitilanne vai tosielämän ajo. Testitilanteessa ohjauspyörää ei juurikaan käännetä.

Porschen mukaan ratin liikkeet tunnistava laite liittyy auton ajo-ominaisuuksien ja suorituskyvyn parantamiseen ja kiisti kaikki väitteet huijaamisesta. Porsche on kuitenkin ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Volkswagen-konserni on siirtänyt tähän mennessä sivuun jo 18,2 miljardia euroa päästöskandaalin sakkoja ja korvauksia varten.

***

Mersukuski kääntyi törkeästi eteen – kolari vain senttien päässä 0:14

Lue myös:

    Uusimmat