Mainos

Nikotiinipurukumia voi pureskella väärin

Apteekissa asiakas saa halutessaan neuvoja ostamansa tuotteen käyttöön. Aina hän ei niitä tahdo, vaikka kenties syytä olisi. Esimerkiksi nikotiinipurkan pureskelu voi olla hyödytöntä väärin tehtynä.

Nykyään tavallisesta kaupasta voi ostaa nikotiinikorvaushoitotuotteita ja vitamiineja. Mutta näin ei ole aina ollut, vuosia sitten kaikki vitamiinit ja nikotiinivalmisteet olivat apteekkituotteita.

Yksi syy siihen, että reseptittömätkin tuotteet halutaan pitää apteekeissa, on asiantuntemus. Proviisori ja farmaseutti osaavat opastaa käyttämään kutakin tuotetta oikein ja tehokkaasti.

Vinkki nikotiinipurukumin käyttöön

Nikotiinipurukumia ei käytetä samalla tavalla kuin tavallista purkkaa. Sitä pitäisi puraista vain pari kertaa ja kätkeä se sitten poskeen tai kielen alle. Sieltä nikotiini pääsee imeytymään elimistöön. Ja tätä toistetaan.

Jos nikotiinipurukumia jauhaa kuin tavallista purkkaa, nikotiini päätyy vatsaan ja aiheuttaa mahdollisesti vatsakipua. Eikä siitä ole vatsassa mitään hyötyä, koska nikotiini ei imeydy vatsan vaan ainoastaan suun limakalvojen kautta.

Vinkki nenäsumutteen käyttöön

Nenäsumutetta ei pidä käyttää yhtäjaksoisesti yli kahta viikkoa. Pitkään käytettynä se alkaa toimia vastoin haluttua vaikutusta eli aiheuttaa käyttäjälleen nenän tukkoisuutta.

Vinkki särkylääkkeiden käyttöön

Eri särkylääkkeet vaikuttavat elimistöön eri reittejä. Siksi on oleellista valita kulloiseenkin vaivaan parhaiten sopiva lääke.

Liiallinen ibuprofeiinin käyttö aiheuttaa sivuvaikutuksena päänsärkyä eli kääntyy itseään vastaan. Parasetamolin liika-annostus taas aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita maksaan.

Esimerkiksi yllä kerrotuista syistä on viisainta noudattaa pakkausselosteen ohjeita. Jos käyttää tavallisen särkylääkkeen kanssa jotakin muuta lääkettä, yhteisvaikutuksista kannattaa ottaa selvää joko lääkäriltä tai apteekista.

Tämän jutun kirjoittamiseen kysyttiin neuvoa apteekista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.