Niko Saarisen elämä kääntyi päälaelleen yli 14 vuotta sitten: "Kenellekään muulle et ole enää sama ihminen"

Big Brotheriin astumisesta 14 vuotta – kuinka julkisuus muuttaa ihmistä, Niko Saarinen? 8:30
Big Brotheriin astumisesta 14 vuotta – kuinka julkisuus muuttaa ihmistä, Niko Saarinen?

Big Brother -ohjelmasta alunperin julkisuuteen noussut Niko Saarinen on muuttanut julkisuuskuvaansa vuosien aikana.

Radiojuontaja ja somevaikuttaja Niko Saarinen on ollut koko Suomen tuntema henkilö lähes 15 vuoden ajan. Hiljattain tuli täyteen 14. vuosipäivä sille, kun hän asteli Big Brother -taloon vuonna 2008.

Nyt Saarinen etsii rakkautta Sometähtien sinkkuelämää -sarjassa. Saarinen kertoi Uutisaamun haastattelussa, että koska Suomen mittakaavassa hänen julkisuutensa on ollut aina todella laajaa, on sillä ollut vahva vaikutus myös parisuhteen löytämiseen. 

– Vaikka olen kaikki markkinapaikat käyttänyt siihen, että minähän en ikinä tuo suhteitani julkisuuteen. Mutta kyllä se pelottaa ihmisiä. 

Saarinen kertoi kokevansa, että julkisuuden myötä hänestä on tullut myös selkeästi varautuneempi muita ihmisiä kohtaan. Sama on myös toisinpäin.

– Uskon myös, että se vaikuttaa moneen ihmiseen siten, että he ovat myös minun kohdallani varauksellisia, että miten minua voi lähestyä, uskaltaako laittaa viestiä ja näin. Se on vähän semmoinen kaksiteräinen miekka. 

Kun Saarinen astui Big Brother -taloon, hän oli tuiki tuntematon Niko. Sieltä pois lähtiessään hän oli kuitenkin koko Suomen tuntema Niko Saarinen, "BB-Niko". Big Brother oli aikoinaan yksi ensimmäisistä tositelevisiosarjoista, joten mediahuomio sen osallistujia kohtaan oli valtavaa. Saarinen muistelee toisinaan sitä, kuinka radikaali muutos tämä oli hänen elämälleen. 

– Kun miettii järjellä, niin kun palaat sieltä, olet kuitenkin se sama ihminen, mutta kenellekään muulle et ole enää sama ihminen. Se on oikeasti rankkaa. Ja välillä, kun menen niihin päiviin, niin kyllä mietin aina, että kannattiko (sinne) mennä.

– Mutta lopulta, kyllä haluaisin uskoa, että tämän kaiken päässä on sateenkaari ja tämä matka on kannattanut tehdä. Se ei ole ollut helpoin kohdallani. 

Yllä olevalla videolla Niko Saarinen kertoo, kuinka hänen julkisuuskuvansa on muuttunut vuosien saatossa ja milloin hän sai karistettua harteiltaan BB-leiman.

Sometähtien sinkkuelämää MTV Katsomossa torstaisin kolme jaksoa viikossa -tahdilla.

Lue myös:

    Uusimmat