F1-talli Haas luopuu Venäjän väreistä

Venäjän lipun väreissä viime kaudesta lähtien ajanut F1-talli Haas on kertonut muokkaavansa autonsa ulkonäköä Barcelonan talvitestien viimeiseen päivään.

Haas tiedotti torstaina Ukrainan sodan sytyttyä, että se ajaa käynnissä olevien testien päätöspäivän kokovalkoisessa värityksessä.

Yhdysvaltalaisomisteinen Haas on kilpaillut viime kaudesta lähtien Venäjän lipun väreissä pääsponsorinsa Uralkalin tuen takia. Tallin toista autoa on ajanut Nikita Mazepin, jonka isä Dmitri Mazepinin on Uralkalin omistaja.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan osoittautui Haasille kiusalliseksi käänteeksi. Talli perui aiemmin torstaina tallipäällikkö Günther Steinerin osallistuminen tallipomojen lehdistötilaisuuteen Barcelonassa.

Haasin tiedotteen mukaan Nikita Mazepin ja tallikaverinsa Mick Schumacher ajavat perjantaina suunnitellusti Barcelonassa, mutta värityksen lisäksi myös Uralkalin tunnukset katoavat autosta. Talli ei aio kommentoida tilannetta enempää.

F1-sarjan johto kokoontui torstai-iltana pohtimaan syyskuulle suunnitellut Venäjän GP:n kohtaloa maan hyökättyä Ukrainaan. F1-kuskeista Sebastian Vettel ehti jo ilmoittaa boikotoivansa kisaa, jos se pysyy kalenterissa.

Lue myös:

    Uusimmat