Mainos

Niinistö: Venäläiskenraalin puheita ei pidä säikähtää

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön mielestä venäläiskenraalin kommentit antavat Suomelle aihetta pohtia puolustusratkaisuja.

Venäjän korkein sotilasviranomainen, armeijankenraali Nikolai Makarov, kritisoi eilen Helsingissä pitämässään puheessa Suomen puolustusvoimien harjoituksia Venäjän rajan läheisyydessä.

Makarov sanoi myös, että Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle.

– Jokaisen on syytä ymmärtää, ettei Venäjän asevoimien kenraalikomentaja Suomeen omiaan tule puhumaan, vaan hänen viestinsä heijastaa paitsi etenkin Venäjän sotilaallisen johdon, armeijan tuntoja, mutta jossain määrin myös Venäjän poliittisen johdon. Ja varmasti tämä kertoo myös siitä, että linja on tiukentunut. Mutta ei suomalaisten pidä kenraali Makarovin puheista pelästyä, vaan pidemminkin terästyä ja tämä ulostulo antaa meille aihetta pohtia puolustusratkaisuamme, Niinistö sanoi.

Puolustusministeri Stefan Wallin sanoo, että Suomessa saa vapaasti esittää omia kantojaan, mutta puolustuspoliittiset pohdinnat ja ratkaisut ovat puhtaasi suomalaisten käsissä.

– Ja näin määrittelee myös hallitusohjelma, jonka mukaan Suomi arvioi esimerkiksi suhdettaan sotilasliitto Natoon omista kansallisista puolustus- ja turvallisuuspoliittisista intresseistään käsin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.