Mainos

Niinistö vastustaa valtiosihteerien nimittämistä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö vastustaa suunnitelmaa poliittisten valtiosihteerien nimittämisestä. Niinistö katsoo tänään Iltalehden haastattelussa, että järjestelmä vaikeuttaisi ykkösministerien toimintaa.

Valtiosihteerimalli on esillä oikeuskansleri Paavo Nikulan vetämässä toimikunnassa, joka jättää ehdotuksensa syyskuussa. Esillä on ollut malli, jossa jokaiselle ministerille nimitettäisiin avuksi poliittinen valtiosihteeri. Valtiosihteeri saisi tuurata ministeriä muun muassa EU:n kokouksissa ja neuvotteluissa.

Niinistö sanoo vastustaneensa ajatusta hallitusneuvotteluissa neljä vuotta sitten, eikä ole kantaansa muuttanut. Vastuu ei olisi enää selkeä, hän perustelee. Rahasta ei Niinistön mukaan ole kysymys. Kahdeksantoista valtiosihteerin ja heidän sihteeriensä palkat maksaisivat noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa.

Niinistön mielestä ministerien töitä voitaisiin jakaa mieluummin nimittämällä useampia ministereitä. Toinen vaihtoehto on, että valtiovarainministeriöön ja ulkoministeriöön valittaisiin kaksi ministeriä samasta puolueesta.

(STT)

(Seitsemän uutiset 03.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.