Niinistö selitti Ahvenanmaa-kommenttiaan: Sanat olisi voinut valikoida paremmin

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan hänen aiemmin päivällä esittämänsä kommentti Ahvenanmaan puolustamisesta oli huonosti muotoiltu. 

Niinistö vastasi aiemmin puoluekokouksen ministerien kyselytunnilla jäsenen esittämään kysymykseen Ahvenanmaan puolustamisesta. Kysyjää mietitytti, miksi aluetta puolustetaan, jos ahvenanmaalaiset eivät osallistu kuluihin. 

- Me puolustamme sitä, ei ahvenanmaalaisten takia sinällään, vaan sen takia, että alueella on huomattavaa strategista merkitystä meille, muun muassa meri- ja tietoliikenneyhteyksien takia, Niinistö vastasi kysyjälle. 

Myöhemmin MTV Uutisten haastattelussa Niinistö totesi, että kommentti ei ollut hyvin muotoiltu.

- Ehkä nuo sanat olisi voinut valikoida hieman paremmin. Kyseessä oli vastaus kysyjälle, jonka kysymys oli jo hieman arvoväritteinen. Itsestäänselvää on, että koko maata ja kaikkia sen kansalaisia puolustetaan, mukaanlukien ahvenanmaalaisia. 

- Ahvenanmaan kansainvälisoikeudellinen asema on toki puolustamisen kannalta haasteellinen, koska kyseessä demilitarisoitu ja neutralisoitu alue, Niinistö. 


Niinistön lausunnosta kysyttiin kyselytunnin jälkeen myös puolueen puheenjohtajalta Timo Soinilta

- Uskoisin hänen tarkoittaneen, että Savoa ja Karjalaa puolustetaan, mutta ei sen takia, että ovat ihmiset siellä ovat savolaisia tai karjalaisia, vaan sen takia, että ovat suomalaisia, Soini sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja