Niinimäen UFC-taival ohi tappiolla? – "Ei niin yksinkertaista"

Tom Niinimäki kohtaa uransa kolmannessa UFC-ottelussa yhdysvaltalaisen Chas Skellyn Tulsassa USA:ssa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kamppailussa on suuret panokset.

Niinimäen, 32, UFC-uran ensimmäinen ottelu päättyi komeaan, ja jopa yllättävään voittoon Rani Yahyasta vajaa vuosi sitten. Ura otti kuitenkin takapakkia toukokuussa ruotsalaista Niklas Bäckströmiä vastaan avauserässä tulleen tappion myötä. Onkin puhuttu, että Niinimäen UFC-sopimus päättyisi, jos Skelly on vahvempi.

- Ei se ole niin yksinkertaista. Ensimmäinen sopimus on aina neljän ottelun mittainen, se on standardi UFC:ssä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos kolmesta on kaksi hävinnyt, sopimus saatetaan purkaa. Mutta on erittäin paljon sellaisiakin tilanteita, ettei se päde, eli on oteltu neljä ottelua ja uusittu sopimus sen jälkeen, MTV Sportin asiantuntija Jan Tilles alleviivaa.

- Usein siinä näyttelee isoa osaa se, miten sinä ottelet. Vaikka häviäisit, mutta häviät tiukasti tuomariäänillä, sen on eri kuin se, että sinut lyödään pystyyn joka matsin ekassa erässä.

Tilles ei kuitenkaan yllättyisi, jos Niinimäen sopimus katkeaisi tappiolla. Sitä vastaan saattaa kuitenkin puhua Niinimäen markkina-arvo, joka voi nousta tulevaisuudessa.

- UFC on haaveillut Helsinkiin tulosta ja siitä käydään neuvotteluja. He varmasti haluavat tälle alueella sellaisia ottelijoita, jotka pystyvät vetämään paikalle paikallista väestöä. Mutta tämäkään ei tietysti ole varmaa, koska UFC neuvottelee monen muunkin Euroopan maan kanssa.

Molemmat kovassa paikassa

Viikonlopun ottelussa Niinimäki saa vastaansa hieman samanlaisessa tilanteessa olevan Skellyn. 29-vuotias jenkki hävisi UFC-uransa avausmatsin Mirsad Bekticille huhtikuussa.

- Selkeästi painitaustainen, kuten suurin osa jenkkiläisistä. Sanoi ennakkohaastattelussa, että on omasta mielestään Niinimäkeä parempi painija, Tilles arvioi Skellyä.

- Tom on todella hyvä mattomies, kuten nähtiin hänen ensimmäisessä ottelussaan. Jos tämä mattoon menee, niin en usko, että on ihan yhtä maalia. Tom on erittäin kova lukkopainija ja pystyy sielläkin haastamaan. Totta kai hänen kannattaa otella pystyssä myös, Tilles muistuttaa.

Niinimäen ottelu suorana lähetyksenä 24. elokuuta kello 05.00 alkaen (lauantain ja sunnuntain välinen yö) MTV Maxilla ja MTV Katsomossa (maksullinen).

Tulevat UFC-lähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa:

UFC 177 31.8. klo 05.00 alkaen. Suora otteluilta Sacramentosta, Californiasta. Pääottelupari kääpiösarjan mestari TJ Dillashaw vastaan haastaja Renan Barao.

UFC 178 28.9. klo 05.00 alkaen. Suora otteluilta Las Vegasista. Pääottelupari kevyen raskaansarjan mestari Jon "Bones" Jones vastaan haastaja Daniel Cormier.

UFC 179 26.10. klo 05.00 alkaen. Suora otteluilta Rio De Janeirosta. Pääottelupari höyhensarjan mestari José Aldo vastaan haastaja Chad Mendes.

UFC 180 16.11. klo 05.00 alkaen. Suora otteluilta Mexico Citystä. Pääottelupari raskaansarjan mestari Cain Velasquez vastaan haastaja Fabricio Werdum.

UFC 181 7.12. klo 05.00 alkaen. Suora otteluilta Las Vegasista. Pääottelupari keskisarjan mestari Chris Weidman vastaan haastaja Vitor Belfort.

Lue myös:

    Uusimmat