Makwan Amirkhani uransa kovimmassa paikassa, suomalaiskollega Teemu Packalen väläyttää yllätyksen mahdollisuutta – "Se on hyvää yötä"

UFC:n suomalaistähti Makwan Amirkhani on kovan haasteen edessä, kun hän kohtaa kivikovan Edson Barbozan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa Abu Dhabissa. Vapaaottelija Teemu Packalenin mukaan Amirkhanilla on yksi ase päihittää brasilialaistähti.

Amirkhani palaa UFC-häkkiin pikakomennuksella, kun hänet kutsuttiin alle kahden viikon varoitusajalla Edson Barbozan vastustajaksi. Pikakomennus tuo mukanaan haasteita, mutta kolmesti UFC:ssä omalla urallaan otelleen Teemu Packalenin mielestä tilanteessa on myös hyviä puolia.

– Onhan se haastavaa, mutta siinä on puolensa. Jos Makulle olisi ilmoitettu kolme kuukautta sitten, että ottelet Edson Barbozaa vastaan, hän olisi käynyt asioita eri tavalla läpi ja tehnyt asioita eri tavalla silmällä pitäen matsia, mikä sitten luo taas stressiä, Se saattaa syödä harjoittelua aika paljon, Packalen summaa MTV Urheilulle.

Amirkhanin kanssa kehään astuva Barboza on kovan luokan ottelija. Vapaaottelu-uransa aikana Barboza on voittanut 29 ottelustaan peräti 20. Voitoista 12 on tullut tyrmäyksellä. On sanomattakin selvää, että Amirkhania odottaa hänen tähänastisen uransa kovin haaste, mutta samalla ottelu on myös suuri mahdollisuus suomalaistähdelle.

– Ihan hirvittävä haaste. Toisaalta myös hyvä matsi Makulle. Nämä ovat niitä kuuluisia oikoteitä. Jos hän tuon voittaa, niin olisikohan hän jo kärkikymmenikössä. Kyllähän hänen pitäisi vielä rivimiehiä kohdata, mutta nyt hän saa maailmanluokan vastustajan. Jos hän voittaa, hänet noteerataan joka puolella. Mä kutsun noita oikoreiteiksi, mikä kannattikin ehdottomasti ottaa, Packalen toteaa.

– Ei Makwanilla ole hävittävää. Jos hän häviää, ei se vaikuta mihinkään uranäkökulmasta. Se saattaa vaikuttaa korvien väliin. Häntä ei ole ikinä tyrmätty. Se voi mullistaa hänen minäkuvaansa, omalla urallaan kaksi rajua tyrmäystappiota kokenut Packalen pohtii.

Barboza on tunnetusti erinomainen pystyottelija ja paperilla hän on pystyssä selkeästi Amirkhania parempi. Ottelua ei kuitenkaan voiteta paperilla.

– Vapaaottelu on kuitenkin siitä hieno laji, että nopeus korvaa voiman ja ajoitus korvaa nopeuden. Ei tarvitse kuin oikeassa kohdassa osua oikeaan paikkaan, niin se on hyvää yötä. Vaikka olisit sata kertaa huonompi pystyottelija, silti voit voittaa pystyssäkin, Packalen kertoo.

Vaikka Barboza on äärimmäisen vahva pystyottelija, ei häntä ole helppo päihittää matossakaan. Amirkhani saattaa olla vaikeuksissa myös matossa, vaikka suomalaistähti uskoo itse olevansa Barbozaa etevämpi maissa.

– Mun näkökulmasta Barboza on myös parempi matto-ottelija, koska olen jujutsumiehiä ja Barbozalla on musta vyö. Ei niitä jaella ihan kenelle vain. Kyllä siellä on pakko jotain mattohommia osata, Packalen vihjaa.

Ennakkoasetelmista huolimatta Amirkhanilla on kuitenkin yksi ase, jolla hän kykenee päihittämään vahvan brasilialaisen. Suomalaisen tyrmäysyllätykseen Packalen ei kuitenkaan usko.

– Makwan voittaa sen sillä, että hän pääsee päälle ja pitää hänet alla kolme erää. En usko, että hän voisi "lopettaa" Barbozaa. Se voi tapahtua, mutta en jotenkin usko siihen. Siihen uskon, että Makwanin kondis kestää pitää Barbozan selällään kolme erää. Se on Makwanin ase, Packalen vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja