Mainos

Nieli 67 pussia heroiinia - jäi kiinni Hki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentokentällä jäi syyskuun alussa kiinni huumeiden salakuljettaja, joka oli niellyt kymmenissä pikkupusseissa lähes kilon heroiniia. Häneltä oli kulunut puolitoista tuntia 67 pussin nielemiseen nesteen kera. Huumekuriiri oli matkalla Intiasta Helsinki-Vantaan kautta Puolaan. Huumeiden lopullinen määränpää olisi ollut Italia.

Puolassa asuva afrikkalaistaustainen Victor Obinna Madufor on nyt tuomittu Vantaan käräjäoikeudessa kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio annettiin viime viikolla. Madufor myönsi syyllisyytensä, mutta väitti salakuljettaneensa kokaiinia, ei heroiinia. Tätä oikeus ei pitänyt uskottavana.

Kyseessä on yksi suurimmista heroiinitakavarikoista vuosikausiin.

Madufor oli kertomansa mukaan toiminut aikaisemminkin muulina eli salakuljettanut huumeita Puolasta Italiaan. Nämä hänen tunnustamansa teot on sisällytetty kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen.

Intian-keikasta hänelle oli luvattu palkaksi 5 000 euroa. Hän sai kuitenkin vain 3 200 euroa. Tuo summa tuomittiin Suomen valtiolle. Valtion varoista maksetaan Maduforin puolustusasianajan lasku, yhteensä lähes 4 200 euroa.

Maduforin kertoman mukaan hänen sekä Puolassa että Afrikassa olevia sukulaisiaan on uhkailtu hänen kiinnijäämisensä jälkeen. Maduforilla on vaimonsa kanssa kaksi pientä lasta.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.