NHL-tähti Ilja Kovaltshuk kieltäytyy kannustamasta ihmisiä pysymään kotona koronakriisissä

Venäläinen jääkiekkosuuruus Ilja Kovaltshuk kertoo saaneensa ihmisiltä pyyntöjä, että hän kannustaisi ihmisiä pysymään kotona koronaviruspandemian aikana. 37-vuotias NHL-tähti on tästä kuitenkin kieltäytynyt oma lapsuus mielessään.

Kovaltshuk kertoo NHL:n verkkosivuilla koronatilanteen opettaneen hänelle maailman olevan tasa-arvoinen.

– Ei ole väliä, mikä statuksesi on tai miten paljon rahaa sinulla on. Nyt kaikki istuvat kotona, tekemässä samaa asiaa. Ainoa plussa on, että voimme viettää aikaa perheen kanssa, Kovaltshuk kertoi.

Kovaltshuk sanoo viettäneensä urallaan hyvin vähän aikaa kotona 16-vuotiaasta lähtien. Hän on ollut jääkiekkoilijana jatkuvasti menossa.

– Nyt lapset katsovat minua ja kysyvät äidiltään: "Milloin isä lähtee johonkin?" 

Kovaltshukin mukaan hänen perheensä pelaa jatkuvasti erinäisiä pelejä. Hän muistuttaa, että aikaa voi viettää myös ulkosalla.

"En voi kuvitellakaan"

Kovaltshuk valottaa, että häntä on pyydetty Instagramissa kannustamaan ihmisiä pysymään kotona. Tästä venäläishyökkääjä on kieltäytynyt muistellessaan lapsuuttaan, kun hänen perheensä asui pienessä, kaksihuoneisessa kerrostaloasunnossa.

– En voi kuvitellakaan, että kehottaisin ihmisiä viettämään sellaisessa ympäristössä enemmän kuin kaksi kuukautta. 

Kovaltshuk harmittelee, että koronapandemian kaltainen tilanne toteutunut tällä vuosituhannella.

– Annetaan tämän päättyä nopeammin, ja voimme kaikki alkaa elää normaalia elämää. Ihmiset pääsevät jaloilleen, alkavat tienata rahaa ja hymyilevät jälleen, venäläinen naulasi.

Kovaltshuk edusti kauden keskeytyessä Washington Capitalsia. NHL pyrkii vielä jatkamaan kautta.

Lue myös:

    Uusimmat