NHL-supertähti tautisessa vedossa – viisi peliä sitten selvästi Mikko Rantasta perässä, nyt jo selvemmin edellä!

Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherovin pistetahti jääkiekon NHL:ssä on tällä hetkellä päätähuimaava. Hän oli vielä viisi peliä sitten Mikko Rantasta selvästi perässä pistepörssissä, mutta nyt hän on jo vielä selvemmin edellä.

Kutsherov teki viime yön kierroksella maalin ja syötti kolme, kun Tampa kaatoi Los Angeles Kingsin 6-2.

Kutsherov on tällä hetkellä NHL:n ylivoimaisesti kuumin pelaaja.

Viiteen viime peliin venäläinen on paukuttanut hirmutehot 5+12. Kyseisen viiden pelin otannassa hän on tehnyt kolmessa pelissä vähintään neljä pinnaa. 

Kutsherovilla on menossa 12 ottelun pisteputki, jonka aikana pinnoja on kertynyt muhevat 8+19.

Ennen joulunalusviikonloppua Kutsherov oli tehnyt 35 ottelussa pisteet 15+37=52. Rantasella oli tuossa vaiheessa kasassa 36 ottelusta pisteet 16+41=57. Suomalainen johti NHL:n pistepörssiä ja ero Kutsheroviin oli siis viisi pistettä.

Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen. Rantanen on pelannut kyseisen ajankohdan jälkeen myös viisi peliä tehoin 1+3. Vaikka tuo ei varsinaisesti ole huono teholukema, Kutsherov on tehnyt lähes viisinkertaisen määrän pinnoja samassa ajassa.

NHL:n pistepörssissä Kutsherov on nyt kärjessä pistein 20+49=69. Rantasella on tehot 17+45=62, eli ero on kääntynyt venäläisen eduksi seitsemällä pisteellä.

Viime yön ottelu oli Kutsheroville uran 406:s NHL:n runkosarjassa. Hänellä on kasassa tehopisteet 167+236=403. Hänestä tuli oman varausvuosikertansa 2011 ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt 400 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat