NHL:stä tuttu suomalaishyökkääjä otti askeleen taaksepäin

2:59
Antti Suomela aloitti viime kautensa SM-liigassa: videolla hän iskee tasoituksen Tapparaa vastaan, kun HIFK pelasi ilman maalivahtia.

Jääkiekkohyökkääjä Antti Suomela on solminut vuoden mittaisen suoran AHL-sopimuksen Toronto Marliesin kanssa, seura tiedottaa.

Suomelalla, 27, on ollut edellisinä kolmena kautena sopimus San Jose Sharksin NHL-organisaation kanssa ja hän on pelannut joka kaudella myös NHL-otteluita. Näytöt taalajäillä eivät ole kuitenkaan olleet suuria, ja nyt Suomela on tehnyt suomalaisittain suhteellisen harvinaisen suoran AHL-sopimuksen.

HIFK:ssa lainalla aloittamallaan viime kaudella Suomela pelasi San Jose Sharksissa neljä NHL-ottelua, jotka menivät ilman tehopisteitä. Farmisarja AHL:ssä hän tahkosi sesongin aikana kymmenen ottelua San Jose Barracudassa (1+5=6) ja Toronto Marliesissa seitsemän ottelua (0+2=2).

NHL-paikka on AHL-sopimuksen myötä aiempaa kauempana, mutta toisaalta Suomela on lähempänä NHL-tutkaa kuin esimerkiksi KHL:ssä.

Suomela on kaikkiaan pelannut NHL:ssä 51 ottelua, joissa hän on kasannut pisteet 4+11=15. AHL-saldo on 78 runkosarjaottelua pinnoin 12+25=37 ja kaksi pudotuspeliottelua pistein 0+1.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja