NHL:ssä pelannut suomalaisveskari on palaamassa Eurooppaan – neuvottelee SM-liigaseurojen kanssa

Toissa kaudella NHL:ssä pelannut Eetu Mäkiniemi, 25, on palaamassa takaisin Eurooppaan. MTV Urheilun tietojen mukaan Mäkiniemi on käynyt neuvotteluja liigaseurojen kanssa.

Mäkiniemi lähti Pohjois-Amerikkaan kesällä 2021, kun hän teki NHL-sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Hän siirtyi seuraavana kesänä Hurricanesista San Jose Sharksin organisaatioon.

Sharksissa Mäkiniemi pelasi kaksi NHL-ottelua kaudella 2022–23. Tämän lisäksi hän on tahkonnut AHL:ää San Jose Barracudan ja Chicago Wolvesin riveissä.

Ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä Mäkiniemi edusti kahden kauden ajan Tampereen Ilvestä. Hän sai Liigan puolella vastuuta erityisesti kaudella 2020–21, kun hän koppasi kiekkoja 34 runkosarjaottelussa ja viidessä pudotuspelikamppailussa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Mäkiniemi on nyt palaamassa takaisin Eurooppaan. Mäkiniemi on käynyt neuvotteluja liigaseurojen kanssa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

SM-liigassa muun muassa HIFK:n ja Ilveksen maalivahtitilanteiden yllä on vielä pieniä kysymysmerkkejä. HIFK:n veskariosastoa miehittävät Roope Taponen (23 vuotta), Eemil Vinni (18) ja Rastislav Elias (20).

– Mikään ei ole muuttunut aiempaan nähden. Näillä mennään, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Janne Pesonen totesi seuran veskarihahmotelmista MTV Urheilulle.

Ilveksen maalivahtiosastolla kysymysmerkki liittyy tshekkiläistorjujan Jakub Malekin, 22, tilanteeseen. Malek teki keväällä kaksivuotisen NHL-tulokassopimuksen New Jersey Devilsin kanssa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Ilves on käynyt neuvotteluja Devilsin kanssa Malekin ensi kauden kattavasta lainasopimuksesta. Sitä ei ole kuitenkaan lyöty lukkoon.

Ilves hankki aiemmin veskariosastolleen viime kaudella Tshekin pääsarjassa pelanneen Dominik Pavlatin, 24.

Uusi SM-liigakausi käynnistyy syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat