NHL-seurojen liikkeet nyt täysi mysteeri SM-liigan urheilujohtajille – HIFK:n Tobias Salmelainen ennakoi yllätyskäännettä: "Ainakin puhetta on ollut"

1:05
Ilveksen kultakypärä Arttu Ruotsalainen taituroi komean maalin Vaasan Sportia vastaan.

Monia lainapelaajia NHL:stä haalineet jääkiekon SM-liigaseurat HIFK ja Ilves tarkkailevat nyt päivä kerrallaan tapahtumia Pohjois-Amerikan suuntaan. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, mitä lainapelaajien kanssa tarkalleen tapahtuu.

Pelaajavirta on alkanut viikonvaihteen jälkeen kääntyä Pohjois-Amerikan suuntaan, kun ensin Kärpät tiedotti Juhamatti Aaltosen sopimusuutisen yhteydessä varautuneensa jo Jesse Puljujärven lähtöön ja seuraavaksi Ässät tiedotti Jesperi Kotkaniemen paluusta NHL-seuransa vahvuuteen.

SM-liigaa johtavan Ilveksen kokoonpanossa on tällä hetkellä peräti seitsemän lainapelaajaa, joista monet ovat olleet myös merkittävässä roolissa joukkueen menestyksessä. Arttu Ruotsalainen johtaa koko Liigan pistepörssiä, ja Juuso Välimäki on ollut alkukauden tehokkain puolustaja. Lukas Dostal puolestaan on maalivahtien tilastoykkönen.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela ei tällä hetkellä juurikaan osaa tai viitsi ennustaa NHL-seurojen liikkeitä, joten seura tyytyy vain odottamaan rapakon takaa tulevia ilmoituksia.

– Me menemme nyt päivä kerrallaan tässä asiassa. Niin paljon on muuttujia, ja kaikki suunnitelmat ovat menneet jo niin moneen kertaan uusiksi, Koskela sanoo.

– Totta kai kaikille kutsu voi käydä ihan milloin vaan, muttei meillä ole mitään tiedotettavaa tällä hetkellä, Koskela kommentoi tilannetta.

NHL on yhä pitänyt kiinni tammikuun 1. päivän kauden aloituksestaan, jolloin harjoitusleirit käynnistyisivät joulukuun aikana.

HIFK:n Salmelainen: Yksikään NHL-pelaaja ei ole vielä ilmoittanut lähdöstä

HIFK:ssa on tällä hetkellä neljä hyökkääjää lainassa NHL:stä. Urheilujohtaja Tobias Salmelainen ei ollut ainakaan maanantai-iltaan mennessä saanut vielä yhdeltäkään pelaajalta ilmoitusta lähdöstä.

– Tänään juuri juttelin yhden lainapelaajan agentin kanssa, ja hän kyseli minulta, että olenko kuullut mitään. Sanoin, että en, Salmelainen kuvaa tilannetta.

HIFK:lla on loukkaantumisistaan huolimatta hyökkääjiä vielä riittämiin, vaikka Emil Bemström, Otto Koivula, Joona Luoto ja Antti Suomela vietäisiin pois yhdellä kertaa.

– Pelaamme seuraavan kerran lauantaina, ja kyllä meillä pitäisi olla jätkiä siihen peliin ainakin. Kyllä tässä korona-arjessa mennään aika viikko kerrallaan.

– En usko, että hirveästi on varaa myöskään reagoida tällä hetkellä suuntaan tai toiseen. Niin kauan, kun on pelaajia, en koe, että siihen on mitään tarvettakaan, Salmelainen linjaa.

NHL-seurat jättävätkin osan pelaajistaan Eurooppaan?

Välttämättä NHL-seurat eivät edes kutsu jokaista lainaamaansa miestä takaisin. Koronarajoitukset purevat myös harjoitusleirille otettavien pelaajien määrään, joten seurat voivat harkintansa mukaan nähdä järkevämmäksi jättää osan pelaajista Eurooppaan.

– Nyt on harjoitusleireistä vähän lyhennetty versio tulossa aikaisempaan verrattuna, ja nyt sinne otetaan varmaan vähemmän pelaajia.

– Voisin kuvitella, että noin 35 on se määrä, johon he päätyvät. Tai ainakin puhetta on ollut siitä, Salmelainen sanoo.

Ilveksen Koskelan mukaan NHL-seurojen suunnitelmat yksittäisten pelaajien osalta ovat niin yksilölliset, ettei SM-liigassa voida kuin odottaa ilmoitusta.

– Onko mahdollista, että joku ei sinne lähde tai lähtevätkö kaikki ja joku palaa? On liian paljon kysymysmerkkejä, että osaisi sanoa, Koskela toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja