Vieläkö Leijonat saa yhden NHL-vahvistuksen? Näin tilannetta kommentoidaan joukkueen sisältä

USA:n kaljoittelevat sikailijat palasivat 80-luvulle – Sihvonen ja Monsterimonni kääntävät kaikki kivet USA-ottelusta 12:23
Video: USA:n kaljoittelevat sikailijat palasivat 80-luvulle – Sihvonen ja Monsterimonni kääntävät kaikki kivet USA-ottelusta

Leijonien MM-joukkuetta ei ole vieläkään lyöty lukkoon. Yksi passi on leimaamatta ja spekulaatiot käyvät kuumina. Saako Leijonat vielä yhden NHL-vahvistuksen vai mitä viimeisen paikan suhteen tehdään? Leijonien apuvalmentajan Mikko Mannerin mukaan asian eteen tehdään töitä taustalla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Alun perin Suomen joukkueeseen jätettiin kolme avointa paikkaa. Mikael Granlund täytti ensimmäisen. Toinen NHL-vahvistus oli puolestaan Miro Heiskanen, joka liittyy Leijonien vahvuuteen torstaina.

Entäpä kolmas paikka? Mitä sen suhteen tehdään?

Leijonien GM Jere Lehtinen ehti jo myöntää julkisesti, että Suomen joukkue kyseli Dallas Starsin hyökkääjän Roope Hintzin perään. Hän joutui kieltäytymään kutsusta loukkaantumiseen vedoten.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan Leijonien johto ei olisi kysellyt Boston Bruinsin Erik Haulan perään (linkki juttuun).

Tapetilla ovat yhä muun muassa Dallas Starsin puolustajat Esa Lindell ja Jani Hakanpää.

– Tuohon liittyvää keskustelua käydään koko ajan kulisseissa. Tiedotamme varmasti siinä vaiheessa, kun lopulliset päätökset on tehty. Mielenkiinnolla odotetaan, että mikä se lopullinen tilanne sitten on. Taustalla tehdään koko ajan töitä tuon eteen, Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner totesi MTV Urheilulle.

Onko tapetilla ollut useita eri vaihtoehtoja?

– Meillä oli jo ennen kisojen alkua monta eri skenaariota ja monta eri suunnitelmaa pöydällä. Sen lisäksi nykypäivänä on kaikenlaisia protokollahommia, jotka pitää tehdä ennen kuin pystyy minkäänlaisia julkisia ulostuloja tekemään. Pitää olla kärsivällinen, Manner vastaa.

Leijonien MM-turnaus jatkuu torstaina ottelulla Ruotsia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat