NHL-omistajalta raju ulostulo: kausi liikkeelle vasta helmikuussa, pelejä lähes puolet vähemmän?

3:06
Video: Uutisaamun Tulosruutu kertoi Tampa Bay Lightningin Stanley Cup -juhlista.

NHL-seura Vegas Golden Knightsin omistaja Bill Foley uskoo, että NHL:n seuraava kausi (2020–21) alkaisi vasta helmikuussa. Foleyn mukaan NHL:n runkosarja olisi huomattavasti normaalia lyhyempi.

NHL on asettanut tavoitteen, jonka mukaan uusi kausi voisi alkaa tammikuun alussa.

Vegas Golden Knightsin omistaja Bill Foley kertoo nyt aivan toisenlaista tietoa.

Foley uskoo, että uusi kausi alkaisi vasta helmikuun ensimmäisenä päivänä. Foleyn mukaan NHL:n runkosarjassa pelattaisiin normaalin 82 pelin sijaan 48 tai 56 ottelua.

Foley kertoi asiasta KSHP-radiokanavan Vegas Hockey Hotline -ohjelmassa, jota ESPN siteeraa.

– Kuka tietää, että alkaako kausi ollenkaan? Monet seurat eivät kestä sitä, että pelit pelattaisiin tyhjille katsomoille. Olemme yksi niistä, Foley sanoo.

Foley kuuluu NHL:n Board of Governors -johtoryhmään.

– En usko, että komissaari Gary Bettman aikoo lennättää joukkueita ympäriinsä, jotta ne voivat pelata tyhjillä areenoilla.

Foley vetoaa siihen, että NHL on paljon riippuvaisempi yleisötuloista kuin esimerkiksi NFL (amerikkalaisen jalkapallon ykkössarja).

– NFL:llä on iso tv-sopimus ja he selviävät tästä poikkeustilanteesta. NHL:n sopimus ei ole yhtä iso.

Foley ei usko siihen, että tulevan kauden NHL-pelejä pelattaisiin niin sanotuissa kuplaolosuhteissa. Nämä tulivat tutuiksi alkusyksynä, jolloin NHL:n kesken jäänyt kausi vietiin loppuun Kanadan Torontossa ja Vancouverissa. Tuolloin pudotuspeleissä mukana olleet joukkueet asuivat hallien läheisyydessä niin, etteivät he olleet kontaktissa ulkomaailman kanssa. Pelit pelattiin tyhjillä areenoilla.

– Kesken jäänyt kausi haluttiin viedä loppuun. Mutta nyt emme voi pelata enää kuplissa. Se on mahdotonta. Meillä ei ole siihen varaa, Foley vannoo.

Foley toi esille rajussa ulostulossaan myös sen, että tulevalla kaudella saatetaan pelata jopa viisi ottelua yhden viikon aikana. Foleyn mukaan NHL:llä on kiire saada kausi päätökseen ennen heinäkuuta, jolloin NHL:n Yhdysvaltojen televisio-oikeudet omistava NBC siirtyy Tokion kesäolympialaisten pariin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja