NHL:n yön suomalaiset: Sebastian Aholle 300 NHL-pistettä täyteen – Janne Kuokkanen tehtaili tehoja

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes vei 3–0-voiton Florida Panthersista ja nousi sarjakärjeksi.

Hurricanesin Sebastian Aho avasi joukkueensa maalitilin ensimmäisessä erässä. Joukkue kasvatti johtoaan toisessa erässä ja viimeisteli voittonsa kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Maali toi Aholle NHL-uran 300:nnen tehopisteen.

349. runkosarjaottelussa juhlapisteensä tehneen Ahon tehot ovat nyt koko NHL-uran mitalta 137+163=300. Tällä kaudella suomalainen on tehnyt 39 ottelussa lukemat 16+21=37.

Nashville Predatorsin ja Detroit Red Wingsin kohtaamisessa pisteille pääsivät Nashvillen Erik Haula ja Mikael Granlund. Molemmat tekivät Nashvillelle 7–1-päättyneessä ottelussa maalin. Haula sai myös syöttöpisteen. Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 25 kertaa.

Kuokkaselle tehot 1+2

Myös New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen kahmi tehoja joukkueen voittaessa Buffalo Sabresin 6–3. Kuokkanen teki pelissä maalin ja sai syöttöpisteet kahdesta osumasta.

Peli alkoi Buffalon 1–0-maalilla, jota Henri Jokiharju oli syöttämässä. Vieraana ollut Devils sai kuitenkin pian maalihanat auki ja kiekon verkkoon kolmesti erän aikana.

Toinen erä päättyi 3–3-tasalukemissa. Viimeisessä erässä New Jersey onnistui maalinteossa vielä kolmesti. Kuokkanen teki pelin viimeisen maalin, kun erää oli jäljellä alle minuutti.

Edmonton Oilers voitti Ottava Senatorsin 3–1. Edmontonin Jesse Puljujärvi viimeisteli joukkueensa voiton tyhjään maaliin vain kymmenen sekuntia ennen summerinsoittoa.

siirretty.

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.