NHL:n yön suomalaiset: Juuse Saroksella voitokas paluu tositoimiin – Aho ja Rantanen hurjina

Nashville Predators sai suomalaismaalivahtinsa Juuse Saroksen takaisin tolppien väliin.

Saros pelasi täydet minuutit, kun Nashville voitti vieraskaukalossa Florida Panthersin maalein 2–1. Töitä riitti, sillä Saros venyi kiekon eteen kaikkiaan 40 kertaa.

Saros ehti olla sivussa kahdeksasta joukkueensa ottelusta. Hän sai 2. maaliskuuta Carolina Hurricanesia vastaan pelatussa ottelussa iskun päähänsä ja joutui jättämään kaukalon ensimmäisen erän jälkeen.

Yön suomalaiset ykköspyssyt olivat tuttuun tapaan Carolinan Sebastian Aho ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen.

Aho teki Carolinan molemmat maalit, kun joukkue hävisi Columbus Blue Jacketsille jatkoajan päätteeksi 2–3. Joonas Korpisalo torjui Columbuksen maalilla 25 kertaa, ja Patrik Laine jäi kiikaritehoille.

Aho on pelannut tämän kauden lähestulkoon piste per peli -tahdissa. 29 ottelua ovat tuottaneet 28 (13+15) tehopistettä, ja niillä irtoaa suomalaisten pistepörssin toinen sija.

Rantanen otti kyseisen tilaston piikkipaikan nimiinsä tekemällä tehot 2+2, kun Colorado voitti Minnesota Wildin 5–1. Rantasella on 28 ottelusta koossa 34 (16+18) tehopistettä. Hän on myös suomalaisten maalipörssin kärjessä.

Koko NHL:n pistepörssissä Rantanen löytyy kahdeksannelta sijalta.

NHL:n yön suomalaistilastot to–pe-yönä:

Carolina-Columbus 2-3 ja.
Aho          CAR 2+0 0 0 2 4/11 22:19
Laine        CBJ 0+0 0 0 3  -   17:57
Korpisalo    CBJ 25/27 torj.    64:09

Florida-Nashville 1-2
Barkov       FLA 0+0 -1 0 5 7/16 18:28