NHL:n suomalaisvahti johdatti joukkueensa seuraennätykseen

Carolina Hurricanes on piristynyt polleaan pelivireeseen jääkiekon NHL-liigassa. Maalivahti Antti Raanta torjui sunnuntaina tilastoihinsa kuudennen perättäisen voiton ja venytti samalla Hurricanesin voittosarjan 11 otteluun, kun joukkue kukisti New Jerseyn voittolaukauskilpailun jälkeen 5–4.

Myös venäläishyökkääjä Andrei Svetshnikov, nelosketjun laitahyökkääjä Derek Stepan ja Sebastian Aho antoivat ratkaisevan panoksen, kun Hurricanes teki seuraennätyksen perättäisissä voitoissa.

Mahtivireeseen vertynyt Raanta ei kahminut kunniaa voitosta vaan kiitti koko joukkuetta, joka on sitoutunut päävalmentaja Rod Brind'Amourin kehittämään pelitapaan.

–  Hieno taistelu koko joukkueelta, Raanta kehui Raleighin News & Observerille.

–  Jatkamme pelaamista samalla sapluunalla. Ei kannata muuttaa sitä, mikä on osoittautunut toimivaksi.

Pelitapa on totisesti tehokas, sillä joukkueen edellisestä tappiosta on lähes kuukausi. Sen järjesti Anaheim 6. joulukuuta jatkoajalla.

Aholta komea soolo

Sunnuntain ottelun voittolaukauskilpailussa Raanta torjui kaiken, mutta Svetshnikov onnistui peippailemaan kiekon ohi Devilsin maalivahdin Mackenzie Blackwoodin.

Jesperi Kotkaniemen rinnalla hyökkäävä Derek Stepan teki Hurricanesin 1–0- ja 3–2-johtomaalit. Aho vei Hurricanesin vieraspelissä 2–1-johtoon alivoimamaalillaan ensi erän lopussa.

Aho taisteli puolittaisen kiekonriiston keskialueella ja sai hetkeä myöhemmin maalivahti Blackwoodin epäonnistuneen purkuyrityksen lapaansa. Hän pääsi lopulta laittamaan kiekon tyhjään Devilsin maaliin.

Päävalmentaja Brind'Amour iloitsi täpärästä voitosta, muttei ollut aivan tyytyväinen joukkueen peliin.

–  Voittosarjamme aikana olemme kyenneet vaihdosta toiseen yhtenäiseen viisikkopeliin. Tänään näimme sitä vain ajoittain. Meille kertyi liikaa kiekonmenetyksiä, mutta tykkäsin joukkueen sitkeydestä, Brind'Amour sanoi NHL:n nettisivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja