NHL:n suomalaispelaajan debyytti runkosarjassa keräsi kehuja – täysin omaa luokkaansa yhdessä tilastossa

5:25
Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi tekivät paluun NHL-kaukaloon kauden avauskierroksella.

Vancouver Canucksin Olli Juolevi pelasi Edmonton Oilersia vastaan uransa ensimmäisen NHL:n runkosarjan ottelun. Noin yhdeksän ja puoli minuuttia jäällä ollut suomalainen keräsi monilta kehuja otteistaan, vaikka miehen pistetili ei vielä auennut.

Canucksia tarkkaan seuraavat NHL-asiantuntijat Chris Faber ja Patrick Johnston esittivät samanlaisia huomioita Juolevin pelaamisesta.

– Onnistunut ilta Juoleville lopulta: Oilers sai vain kaksi laukaisuyritystä tasakentällisin Canucksia vastaan, kun hän oli jäällä. Canucksilta taas 12 laukaisuyritystä (Mikko) Koskisen maalia päin, kun tulokas oli jäällä, kirjoitti Johnston.

Faber taas näytti listauksen, jossa Canucksin pelaajat oli rankattu kyseisen kiekonhallintatilaston perusteella. Juolevi oli täysin omaa luokkaansa prosentilla 85,71.

Yksi alle kymmenen minuutin esitys ei tuo luonnollisesti riittävän suurta otantaa, jonka perusteella voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä Juolevin tasosta NHL:ssä. Esitys oli kuitenkin monen Canucks-fanin mielestä varsin lupauksia herättävä.

Canucks voitti Oilersin kauden avausottelussaan maalein 5–3.

Juolevi on seuran ensimmäisen kierroksen varaus (koko tilaisuuden 5:s) kesältä 2016.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja