NHL-fani jakoi liikuttavan tarinan Saku Koivusta – tapaaminen muutti hänen elämänsä ja kertoo paljon suomalaiskiekkoilijan suuruudesta

10:58
C Moren Urheilusuorassa vieraillut Olli Jokinen ei usko NHL-kauden jatkumiseen.

Saku Koivu teki mittavan jääkiekkouran sekä Pohjois-Amerikassa että kotimaassa. Leijonia ja Montreal Canadiensia kipparoinut suomalainen muistetaan pelaajauransa lisäksi myös kaukalon ulkopuolisista urotöistään.

Koivu sairastui vuonna 2001 imusolmukesyöpä non-Hodgkinin-lymfoomaan, joka pakotti hänet pitkäksi sivuun peleistä ja taistelemaan jääkiekkoa tärkeämmistä asioista.

Koivu palasi lopulta kaukaloon NHL-kauden 2001–2002 loppupuolella. Hän on syövästä toipumisensa jälkeen toiminut esikuvana monille muille, jotka ovat joutuneet vastaavaan tilanteeseen.

Yksi heistä päätti hiljattain kertoa sosiaalisessa mediassa 10 vuoden takaisesta kohtaamisestaan suomalaiskiekkoilijan kanssa. Mies kirjoitti Koivun olleen hänen idolinsa jo ennen kaksikon tapaamista.

Tyler-niminen fani kertoi julkaisussa omasta syöpädiagnoosistaan ja siitä, kuinka Koivun kanssa keskusteleminen muodostui hänelle käänteentekeväksi asiaksi.

– Kun viimein tapasin Sakun, oli se käännekohta. Se tuntui surrealistiselta, mutta jotenkin luontevalta. Tuntui siltä, kun olisin puhunut vanhalle ystävälleni. Avauduin hänelle ja kerroin kaiken vuoden aikana syövän kanssa kokemani. Hän teki jotain, mitä harva oli tehnyt aiemmin kanssani: hän kuunteli, kirjoitti Tyler.

– Se yksinäisyys, joka liittyy syövän kanssa elämiseen, oli nyt poissa Sakun ansiosta. Vaikka kokemuksemme syövästä olivat todella erilaiset, hän ymmärsi ja minä ymmärsin. Me jaoimme yhteisen siteen tuon lyhyen kohtaamisemme aikana. Olen muodostanut samanlaisen siteen nuorten syöpäpotilaiden kanssa, kun olen kuunnellut heitä.

Hän jatkoi vielä jakamalla Koivulle kiitosta omasta toipumisestaan.

– Kemoterapian loppumisesta tulee 10 vuotta toukokuussa, ja olen ollut viisi vuotta vapaa syövästä, mutta se ei olisi ollut mahdollista ilman tuota innostavaa tapaamista Saku Koivun kanssa. Kun minulla oli synkimmät hetkeni syöpähoitojen jälkeen, selvisin niistä tuijottamalla tuota mailaa, jonka Saku antoi minulle. Teen edelleen niin haastavimpina päivinä, sillä kun näen sen, tiedän etten voi epäonnistua, päätti fani.

Koivu päätti pelaajauransa vuonna 2014. Hän aloittaa toukokuun alussa kasvattajaseuransa TPS:n urheilun johtoryhmässä.

Katso julkaisu alta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja