Mainos

New Yorkissa vakava lauttaonnettomuus

Kymmenen ihmistä on kuollut New Yorkissa lauttaonnettomuudessa. Rantautumassa ollut lautta iskeytyi laituria vasten ja lähes koko oikea kylki murskautui.

Myöhään eilisiltana Suomen aikaa sattuneessa New Yorkin lauttaonnettomuudessa on kuollut kymmenen ihmistä. Sairaalahoitoon on viety 34 ihmistä.

Staten Islandin puolella rantaan tulossa ollut lautta iskeytyi laituria vasten ja sen oikea kylki murskautui. Lautta ei ollut uppomisvaarassa, koska vioittunut kohta jäi selvästi vedenpinnan yläpuolelle. Sekä turistien että paikallisten suosimat lauttayhteydet Manhattanin ja Staten Islandin välillä keskeytettiin heti onnettomuuden jälkeen.

Uutiskanava CNN:n lähteiden mukaan lautan kapteeni oli onnettomuuden jälkeen yrittänyt itsemurhaa. Kapteenin kerrotaan olevan sairaalassa kriittisessä tilassa.

Syynä lautan ohjaajan nukkuminen?

Lauttaturman tutkinnassa keskitytään selvittämään onnettomuushetkellä ohjaimissa olleen henkilön osuutta tapahtumiin. Aluksi voimakkaan tuulen epäiltiin olleen turman syynä. Myöhemmin esitettiin kuitenkin väitteitä siitä, että lautan ohjaaja olisi nukkunut törmäyshetkellä.

Mies on myös saattanut menettää tajuntansa. Silminnäkijöiden mukaan lautta tuli satamaan mahdollisesti liian kovalla vauhdilla, ja laituria reunustavat puiset paalut rei'ittivät lautan oikean kyljen juuri vesirajan yläpuolelta.

-Kaikki hyppivät henkensä edestä, kertoo Bob Carroll, joka oli lautalla onnettomuushetkellä.

Carrollin mukaan lautan koko oikea kylki näytti siltä kuin jättiläismäinen purkinavaaja olisi tehnyt tekojaan.

Toinen matkustaja, Paul Wiedemann, kertoi kuulleensa kovan jysähdyksen ja sanoi ajatelleensa heti pommia.

Lauttayhteys vilkkaassa käytössä

Lauttayhteyttä käyttävät tuhannet newyorkilaiset päivittäin työmatkoillaan. Lauttamatka kestää 25 minuuttia ja joka päivä reitillä ajetaan 104 vuoroa.

Onnettomuuteen joutunut lautta voi enimmillään kuljettaa 6000 matkustajaa. Onnettomuus tapahtui ennen iltaruuhkan alkua, joten lautta ei ollut täynnä. Pelastajien arvion mukaan lautalla oli noin 1500 ihmistä.

(MTV3-AFP-BBC)

(Huomenta Suomi 16.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.