New Yorkin yöelämässä kukoistaa kummallinen ilmiö

Kun Suomessa on baarin tai ravintolan promoottorin listalla, tarkoittaa se ehkä jonon ohi pääsemistä lauantai-iltana. New Yorkissa promoottorin listalla oleminen saattaa poikia aivan toisenlaisia etuoikeuksia ‒ ja toisaalta myös epämiellyttävän olon.

Suomalainen Maria erehtyi New Yorkissa promoottorin järjestämään ravintola-iltaan, jonka olisi voinut jättää väliin. Maria ei aavistanut, millaisesta illasta pohjimmiltaan oli kyse.

Ilmaisia juomia ja ruokia riitti pitkin iltaa. Maria yritti udella hänet paikan päälle tuoneelta kaverilta, mistä tarkalleen on kyse. Vastaukset olivat vaisuja ja vähemmän tyhjentäviä. Illan aikana Marian mielessä kävi, että mikään tässä maailmassa ei ole ilmaista. Joku koira tässä täytyy olla haudattuna.

Ilmaista bileiltaa ei ole

Maria ja hänen ystävänsä olivat päässeet promoottorin listalle. Tämä tarkoitti sitä, että saapuessaan ravintolaan he pääsivät ensinnäkin jonon ohi. Sen jälkeen heidät ohjattiin ilmaisten juomien äärelle. Paikalla olleet varakkaat miehet kyselivät, mitä ruokaa leidit toivoisivat heille tilattavan. Miehet lupasivat vastata kaikista kuluista.

Miten tällainen on mahdollista? New Yorkissa on. Kyse oli siitä, että promoottorin tehtävänä oli saada mahdollisimman paljon kauniita naisia ravintolaan. Naiset vuorostaan vetivät perässään ison liudan rikkaita miehiä. Nämä miehet sitten toivat rahaa ravintolan kassaan tilatessaan itselleen ja naisille ruokaa ja juomaa.

Promoottori siis varmisti, että ravintolassa riitti kauniita naisia. Parhaimmillaan sana kauniista naisista kiirii ja jatkossa entistä useampi mies hakeutuu juuri tähän ravintolaan.

‒ Miehet maksoivat kaiken. He kyselivät koko ajan, mitä haluan syödä, mitä juoda, mitä haluaisin jälkiruuaksi, Maria sanoo.

Ravintola sijaitsi äveriäällä Upper East Siden alueella. Marialle illasta tuli epämiellyttävä fiilis, varsinkin kun koko kuvio alkoi valjeta hänelle vasta jälkikäteen.

‒ Toisaalta jos itsellä ei ole korkeaa moraalia, on tarjolla ilmaista biletystä ja rikkaita miehiä, Maria naurahtaa.

‒ Ajatus toisen siivellä elämisestä on kuitenkin itselle vieras kuten varmaan useimmille suomalaisille, Maria sanoo.

10 dollarin houkutuslintu

Facebookista löytää helposti ryhmiä, joiden kautta saa New Yorkissa ilmaisen sisäänpääsyn jonon ohi baariin. Koko ilta ilmaisine ruokineen ja juomineen ei luonnistu yhtä helposti. Tarvitaan ulkonäköä ja nimi oikean promoottorin listalle.

Promoottori saa elantonsa tuomalla kauniita naisia yökerhoihin ja ravintoloihin. Hänen palkkansa maksaa yökerho, jos se on tyytyväinen promoottorin mukanaan tuomiin naisiin.

New Yorkissa yhdestä naisesta saattaa erään promoottorin mukaan saada vähimmillään 10 dollaria. Miltä mahtaa tuntua olla 10 dollarin houkutuslintu? Tai muutaman kymmenen dollarin seinäruusu?

Jotkut promoottorit rakentavat ympärilleen kauniiden naisten tallin. Näitä naisia he sitten pyörittävät yöelämässä: baareissa, yökerhoissa ja ravintoloissa. Naisten on hyvä olla ulkonäkönsä puolesta mallimateriaalia.

Joskus nuoria naisia on saatu jopa houkuteltua muuttamaan New Yorkiin "mallintöihin". Lopulta tyttö on löytänyt itsensä punkkaamasta pienestä asunnosta monen muun tytön kanssa. Iltaisin edessä on ollut mallikeikkojen sijaan pyörimistä houkutuslintuina New Yorkin yöelämässä promoottorin johdolla.

Joskus promoottorien väliseen kilpailuun on tullut mukaan entistä kyseenalaisempia piirteitä. Yksi promoottori on saattanut yrittää houkutella naisia toisen promoottorin leiristä omaansa. Joskus kilpailevan promoottorin baariin on saatettu lähettää joku häiriköimään ja pilaamaan käytöksellään paikan päällä olleen porukan ilta.

Mitä mieltä olet New Yorkin yöelämän käytännöistä? Kommentoi alla!

Matkailu:

Matkailu:

Matkailu:


Teksti: Iida Ylinen

Kuvat: Shutterstock (kuvan henkilöt eivät liity juttuun)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja