Mainos

New Yorkin maraton aiotaan juosta suunnitelmien mukaisesti sunnuntaina – paikalle arvioidaan saapuvan yli 2,5 miljoonaa ihmistä

4:04

Yhdysvalloissa New Yorkin maraton aiotaan viedä suunnitellusti läpi sunnuntaina, sanoo kaupungin pormestari Bill de Blasio. Maraton oltaisiin saatettua perua, koska Manhattanilla kuoli viime tiistaina ainakin 8 ihmistä yliajossa. Loukkaantuneita on 11. 

Pormestarin mukaan turvatoimia maratonin aikana lisätään merkittävästi. Talojen katoille asetetaan poliiseja, ja reitin varrella on univormupukuisia poliiseja. Lisäksi yleisön joukossa liikkuu siviiliasuisia poliiseja.

New Yorkin maratonille on ilmoittautunut yli 50 000 juoksijaa. Lisäksi katujen varsille juoksua seuraamaan arvioidaan saapuvan noin 2,5 miljoonaa ihmistä.

Jalankulkijoiden yliajosta epäillystä miehestä on myös saatu uutta tietoa. Poliisin mukaan epäilty 29-vuotias suunnitteli autoiskua muutamia viikkoja. Mies ei ollut ennen tekoa liittovaltion FBI:n tai paikallispoliisin tarkkailussa.

Mies radikalisoitui New Yorkin kuvernöörin Andrew Cuomon mukaan vasta saavuttuaan Yhdysvaltoihin. Kuvernööri puhui uutiskanava CNN:llä.

Epäilty 29-vuotias mies on amerikkalaismedian mukaan kotoisin Uzbekistanista. Hänen kerrotaan tulleen Yhdysvaltoihin vuonna 2010.

Cuomon mukaan ei ole todisteita, että iskuun liittyisi muita. Hänen mukaansa näyttäisikin siltä, että kyse oli yksittäisestä tapahtumasta, jonka takana oli nyt epäiltynä oleva mies.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja