Mainos

New York Times: Ydinvoimalaa operoiva yritys hakkeroitiin – haittaohjelma väärennetyissä työhakemuksissa

Yhdysvalloissa hakkerit ovat viime kuukausien aikana tunkeutuneet muun muassa ydinvoimaloita operoivien yrityksien tietokoneisiin.

Asiasta uutisoivan New York Timesin mukaan hakkeroinnit ovat tapahtuneet touko- ja kesäkuussa. Kohteena oli muun muassa Wolf Creekin ydinvoimalaan Kansasissa.

Tiedot selviävät muun muassa Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeriön raportista. Raportista ei selviä, kuinka monta yritystä on joutunut hakkeroiduksi. Hakkeroinnin alkuperästä ei myöskään ole tietoa.

Kohteeksi joutuneen Wolf Creekin ydinvoimalasta kerrotaan New York Timesille, että ydinvoimalaa ohjaava järjestelmä ei kuitenkaan joutunut hakkeroiduksi. Yrityksen internetverkko on eri kuin verkko, jossa voimalaa ohjataan, edustajat kertoivat lehdelle.

Toistaiseksi ei ole selvää, mikä hakkerointien tarkoitus oli. Hallituksen raportin mukaan hakkerit saattoivat kerätä tietoa tulevaisuuden hyökkäyksiä varten.

New York Times kertoo, että raportin mukaan hakkerit lähettivät sähköpostilla väärennettyjä työhakemuksia, joihin haittaohjelma oli piilotettuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.