Neulojen ruokaan piilottamisesta epäilty kuusikymppinen mies pidätetty, poliisi pitää tekoa äärimmäisen vaarallisena: "Tässä ovat olleet kaikki vaarassa"

Poliisi on ottanut kiinni 1950-luvulla syntyneen merikarvialaismiehen, jonka epäillään laittaneen neuloja paikkakunnan kauppojen elintarvikkeisiin.

Komisario Jouni Uusitalo Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että mies otettiin kiinni eilen ja pidätettiin tänään. Miestä on kuulusteltu, mutta hän on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin ja ollut haluton kommentoimaan asiaa.

Uusitalon mukaan epäillyn jäljille päästiin paikallisten kauppiaiden avustuksella. Hän ei avaa asiaa tarkemmin tutkinnallisiin syihin vedoten, mutta kertoo, että tutkinnassa on ”valvontakameroita tarkasteltu”.

Neuloja makkarassa ja leipomotuotteissa

Merikarvialla neuloja on löydetty tähän mennessä kolmella eri kerralla kahden eri kaupan elintarvikkeista. Neuloja on löydetty leipomotuotteista ja makkarasta.

Uusitalo hämmästelee poikkeuksellista rikosepäilyä.

– Tämä on siinä mielessä käsittämätöntä, kun teko ei ole kohdistunut tiettyyn kauppaan tai tiettyihin elintarvikkeisiin.

Hän luonnehtii tekoja äärimmäisen vaarallisiksi.

– Tässä ovat olleet kaikki vaarassa. Että joku olisi voinut saada neulan ja mahdollisesti nielaistakin sellaisen. Kyseessä olisi vakava ja vaarallinen tapahtuma, aivan henki kyseessä.

Poliisi jatkaa miehen kuulusteluja huomenna.

Pidätyksestä uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat