Netissä tuhti tietopaketti ruuan laadusta

Ruoan turvallisuus askarruttaa tänä päivänä. Maailmalta tulvii uutisia ruokaan liittyvistä riskeistä. Mitä sitten on ruuan hyvä laatu ja miten siihen voidaan pyrkiä? Vastauksia tähän sekä ruoan etiikkaa, geenimuuntelua, ravitsemusta, funktionaalisuutta ja alkuperää koskeviin kysymyksiin löytyy uudesta laatuketju -sivustosta. Nettisivuston tarkoituksena on tuoda vuonna 1998 käynnistynyt laatustrategiatyö lähemmäksi kuluttajaa. Sivujen välityksellä on mahdollisuus seurata aitiopaikalta, miten laatutyö esimerkiksi maatiloilla ja kaupassa etenee. Laatutyön tavoitteeksi on asetettu, että vuoteen 2006 mennessä maataloudessa, teollisuudessa ja kaupassa olisi käytössä laatu- ja ympäristöjärjestelmät. Erityisesti kuluttajille sivuista on suuri apu pohdittaessa laadukkaan ja turvallisen ruoan saatavuutta nykypäivänä.

Sivusto esittelee ruuan laadun aakkoset ammattitaidosta ja funktionaalisuudesta ravitsemukseen ja turvallisuuteen. Koko elintarvikkeen laatuketju viljelijöistä viranomaisiin tulee niinikään tutuksi. Koululaisille, nuorille, opiskelijoille, perheille ja alan ammattilaisille on lisäksi koottu omat tietopakettinsa, jotka täydentyvät kuluvan vuoden aikana. Sivuilta löytyy myös ruuan laatuun liittyviä termejä selventävä sanasto sekä ruokaohjeita. Ruokaohjeet sisältävät muun muassa (G)astrologiaa eli kullekin horoskooppimerkille sopivia omia laaturuokia. (G)astrologian avulla selviää esimerkisi se, että skorpionit ovat ruokailussaan joko-tai -ihmisiä, kun taas härät ovat hienostuneita herkkusuita ja kalat kulinaristeja!

Käy tutustumassa: www.laatuketju.fi

(MTV3 Internet / Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat