Mainos

Netanyahun ja Arafatin tapaamisesta neuvotellaan

Israelin ja Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n edustajat jatkoivat illalla neuvotteluja Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun ja PLO:n johtajan Jasser Arafatin ensimmäisen tapaamisen järjestämiseksi.

Aiemmin päivällä neuvottelujen huhuttiin edenneen niin, että johtajien tapaaminen olisi voitu järjestää jo tänään. Neuvottelijoiden edustajat kiistivät väitteen myöhemmin päivällä.

Ulkoministeri David Levy totesi aiemmin Israelin television haastattelussa, että ensimmäinen johtajien välinen kahdenkeskinen tapaaminen tapahtuu mahdollisesti tämän viikon lopulla. Palestiinalaislähteet puolestaan kertoivat, että useat kysymykset ovat vielä jääneet neuvotteluissa ratkaisematta.

Netanyahu, jota on uhkailtu uudella palestiinalaisten kansannousulla, antoi eilen entistä selkeämmin ymmärtää tapaavansa pian PLO:n johtajan Jasser Arafatin. Arafat uhkasi lauantaina, että palestiinalaiset saattavat aloittaa uudelleen kansannousun eli intifadan Israelia vastaan, jos rauhanpyrkimykset epäonnistuvat.

Egypti puolestaan on antanut Israelille kolme viikkoa aikaa jatkaa keskeytyneitä rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa. Mikäli näin ei tapahdu, Egypti uhkaa peruuttaa Lähi-Idän taloutta käsittelevän kokouksen, joka on määrä pitää Kairossa marraskuussa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.