Nepal kieltää muun muassa tupakan, alkoholin ja pelikorttien tuonnin estääkseen taloutta romahtamasta

Nepal kieltää muun muassa tuontialkoholin, tupakan, pelikorttien ja suurten televisioiden tuonnin maahan tasapainottaakseen talouttaan. Asiasta kertoivat viranomaiset tänään.

Nepalin talous on vaipunut erittäin pahaan taantumaan, koska koronapandemia söi turismitulot eikä rahalähetyksiä ulkomailta tule entiseen tapaan. Lisäksi maan budjetti on ennätyksellisen alijäämäinen.

Nepalin keskuspankin mukaan sen valuuttavarannot riittävät kattamaan enää puolen vuoden tuonnin, minkä vuoksi ylellisyystuotteiksi katsottavien tavaroiden tuontia on rajoitettava.

Nepal yrittää välttää saman tilanteen kuin Sri Lanka, jossa maan valuuttavarannot ehtyivät eikä tuontitavaroita enää saada maahan. Sri Lanka ilmoitti taannoin myös joutuvansa jättämään ulkomaanvelkansa maksamatta. 

Nepalissa on vietetty tänään Tihar-juhlan toista päivää, joka on omistettu kaikenkarvaisille ja -kokoisille koirille 0:45
Katso myös: Nepalissa vietetään marraskuussaTihar-juhlan toista päivää, joka on omistettu kaikenkarvaisille ja -kokoisille koirille

Lue myös:

    Uusimmat